Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ İletişim Fakültesi ile Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi arasında akademik iş birliği

Ege Üniversitesinin akademik birimleri öğrenci odaklı uygulamalarına yenilerini eklemeye devam ediyor. EÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile EÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü arasında eğitim-öğretim kalitesini artırmak amacıyla “Çift Anadal ve Dış Paydaş Kurulu” protokolü imzalandı. Protokolün imza töreni EÜ İletişim Fakültesi Dekanlığında gerçekleştirildi. İmza törenine; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, GSTMF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cem Güzeloğlu, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şadiye Deniz, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nahit Erdem Köker ve öğretim üyesi Doç. Dr. Ebru Belkıs Güzeloğlu katıldı. Protokol kapsamında üniversite-sanayi ve üniversite dışı kurum ve kuruluşlar ile iş birlikleri yapılarak öğrencilerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

“Eğitim kalitemizi sürekli iyileştirmeyi hedefliyoruz”

EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Görsel İletişim Tasarımı Bölümü arasında imzalanan protokol kapsamında, öğrencilerimizin mesleki becerilerinin geliştirilmesini, eğitimde kalitenin artırılmasını, yaygınlaştırılmasını ve sürekli iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesini amaçlıyoruz.  Üniversitemiz dışındaki kurum ve kuruluşlar ile iş birliği yapıp uygulama çalışmalarımızın sayısını artırarak öğrencilerimize deneyim kazandırmak da yine imzalanan protokolün amaçları arasında yer alıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın öncülüğünde üniversitemizde başlatılan öğrenci odaklılık misyonu doğrultusunda pek çok uygulama hayata geçirildi. Biz de bu misyon doğrultusunda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz İmzalanan protokolün her iki fakülteye ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Her süreçte öğrencilerimizin yanında yer alacağız”

GSTMF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cem Güzeloğlu, “Sürekli değişen ve dönüşen bir çağdayız ve çağın gerekliliklerine uygun eğitim hizmeti sunmak üniversitemizin temel prensipleri arasında yer almaktadır. Bu hızlı değişime ayak uydurmak ve öğrencilerimize sürekli yenilikçi bir eğitim hizmeti sunmak adına İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile Fakültemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü arasında ‘Çift Ana Dal ve Dış Paydaş Kurulu’ protokolü imzaladık. Protokol kapsamında öğrencilerimizin staj, mentörlük ve kariyer planlamaları konusunda bizzat yanlarında yer alacağız. Ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilebilecek seminer, sempozyum, çalıştay, kongre, konferans gibi aktivitelere öğrencilerimizi dahil edip bilgilerinin sürekli güncellenmesi ve artırılması konusunda destek olacağız. İki fakülte arasında imzalanan protokolün üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir