Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’nün C-Evil Projesi, “Avrupa Yenilikçi Eğitim Ödülü”nün sahibi oldu

Ege Üniversitesinin ortağı olduğu, Macaristan ulusal ajansı tarafından desteklenen  “Chargers of electric vehicles in learning” C-Evil projesi Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülüne layık görüldü. Macaristan yürütücülüğünde İspanya, Hollanda, Slovakya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye’den çeşitli ortakların yer aldığı bilim ekibi tarafından hazırlanan C-EVIL projesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ‘Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülü’nün sahibi oldu.

 Elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımına yönelik yeni ve çağı yakalayan öğrenme ortamının oluşturulmasını amaçlayan projenin Türkiye ayağı, Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Boztepe ve Doktora Öğrencisi Abdullah Kalay tarafından tamamlandı.

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenlerinin uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda yürüttükleri bilimsel çalışmalar küresel düzeyde kabul görerek ödüllendirilmeye devam ediyor. Ege Üniversitesinin ortağı olduğu, Macaristan ulusal ajansı tarafından desteklenen C-Evil projesi, Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülüne layık görüldü.  Ekibimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, “Ege Üniversitesinin ortakları içerisinde bulunduğu C-EVIL projesi (Chargers of Electric Vehicles in Learning: C-EVIL), ERASMUS+ KA202 Mesleki Eğitim İçin Stratejik Ortaklıklar programında 2019-2021 yılları arasında Macaristan Ulusal Ajansı tarafından desteklenmiştir. Macaristan yürütücülüğünde İspanya, Hollanda, Slovakya, Romanya, Yunanistan ve Türkiye’den çeşitli ortakların yer aldığı bir araştırma takımı tarafından kurgulanan C-EVIL projesinin sonuçlarıyla, elektrikli araç şarj cihazlarının kurulumu ve bakımına yönelik yeni ve çağı yakalayan öğrenme ortamının oluşturulmasının yanı sıra bu konuda farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Proje kapsamında hazırlanan e-öğrenme platformuna https://tr.c-evil.eu/  adresinden ulaşılabilmektedir.  Ege Üniversitesinin ortağı olduğu “Chargers of electric vehicles in learning” C-Evil projesi 2023 yılında Avrupa Yenilikçi Öğretim ödülüne layık görülmüştür. Avrupa Yenilikçi Öğretim Ödülü, Avrupa Komisyonu tarafından 2025 yılına kadar Avrupa Eğitim Alanına ulaşmaya ilişkin bir girişimdir. Ödülün amaçları, eğitimcilerin başarılarını kutlayarak motive etmek, iyi öğretme ve öğrenme uygulamalarını tespit ederek teşvik etmek, Avrupa düzeyindeki eğitimciler arasındaki işbirliği ve Avrupa Eğitim Alanının kurulması açısından ERASMUS+ programının değerini vurgulamak olarak açıklamaktadır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir