Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ “Engelli Dostu” uygulamalarına yenilerini ekliyor

Engelli kullanımına uygun otobüsler kampüs içi ring seferlerine başladı

EÜ “Engelli Dostu” uygulamalarına yenilerini ekliyor

Çağatay Yiğit Akkaya – Sümeyye Almas

Ege Üniversitesi Kampüsünde yeni yıl ile birlikte engelli kullanımına uygun ring otobüsleri hizmete girdi. İki otobüsün hizmet verdiği ring seferleri, KYK Yurdu ve Öğrenci Köyü arasında tüm kampüsü kapsayacak şekilde 07.30-17.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Kampüs içinde öğrencilere yönelik hayatı kolaylaştıran uygulamaları hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni yılla birlikte hizmet vermeye başlayan engelli kullanımına uygun ring araçlarımız, özellikle kampüs içerisinde ulaşım bakımından zorluk çeken engelli öğrencilerimiz ve personelimiz açısından büyük kolaylık sağlayacak. Araçlarımız KYK Yurdu ve Öğrenci Köyü arasında mesai saatleri içerisinde aktif olacak. Engelsiz üniversite mottosuyla çalışan ve bu konuda ödüllü bir kurum olarak, engelsiz ekosistemimizi daha da güçlendirerek tüm imkânlarımızı sürdürülebilir ve erişilebilir kılmak için yeni projeleri öğrencilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Tüm engelleri kaldırmaya kararlıyız” dedi.

“Özellikle bedensel ve görme engelli öğrencilerimize faydalı olacak”

EÜ Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, göreve geldiği tarihten itibaren kampüsümüzde engelsizlik adına pek çok uygulamayı hayata geçirdi. Bu değişimlerden birisi de yeni yılda hizmete giren kampüs içi ring araçlarımız oldu. Özellikle öğrencilerimizin eğitim ve tedavileri için ring araçları son derece önem arz ediyordu. Toplu taşıma araçlarının duraklarından fakültelere ulaşım, özellikle bedensel ve görme engelli öğrencilerimiz açısından güçlük yaratıyordu. Ring araçları bu anlamda çok faydalı oldu. Engelli öğrencilerimizin bağımsız hareketlerine olanak sağlayacak ring araçlarının üniversitemize çok katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.

Öğrenciler ring uygulamasından memnun

EÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencisi Betül Çölgeçen, “Bu uygulama çok yararlı ve çok önemli bir uygulama. Biz, ring araçlarına kolaylıkla erişim sağlarken engelli arkadaşlarımız zorlanıyordu. Engelli arkadaşlarımız için çok daha faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

EÜ Hemşirelik Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Buse Sena Bay ise, “Eski ring araçlarında pek çok engelli arkadaşımız araçlara binme konusunda zorluklar yaşıyordu. Yeni ring araçlarının engelli arkadaşlarımıza yönelik faydalı ve kolaylaştırıcı olduğunu düşünüyorum. Okulumuz adına hayırlı olsun” dedi.

Ege Üniversitesinde öğrenim gören pek çok öğrenci de sosyal medya aracılığı ile uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir