Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Medya 2023’te Ege’yi konuştu

 EÜ, 2023’te medyada en çok konuşulan üniversiteler arasında yer aldı

Medya 2023’te Ege’yi konuştu

Dolu dolu bir 2023 yılını geride bırakan Ege Üniversitesi, yıl içerisindeki başarıları, ödülleri, bilimsel çalışmaları ve topluma hizmet uygulamalarıyla medyada en çok konuşulan üniversiteler arasında yer aldı. Medya takip sistemi İnterpress verilerine göre Ege Üniversitesi, tüm üniversiteler arasında haber erişim sayısında 643 milyon 171 bin 432 ile ikinci, toplam tirajda 212 milyon 620 bin 331 ile üçüncü, basında yer bulan haber sayısında ise 10 bin 341 ile beşinci sırada yer aldı. Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEMM) bünyesinde faaliyet gösteren Ege Ajans ve EÜ Basınla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde 813 haber, basına servis edilerek kamuoyuyla paylaşıldı.

Başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “2023 yılı maalesef ülkemiz adına iyi başlamadı. Asrın felaketi olarak nitelendirdiğimiz depremin ardından yükseköğretime uzaktan eğitim yoluyla devam etmek durumunda kaldık. Buna rağmen hem depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık hem de öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerini aksatmamak adına çalışmalar yürüttük. Öğrenci odaklılıkta ödüllü bir araştırma üniversitesi olarak 2023 yılında akademik, toplumsal, sportif ve kültürel pek çok başarıya imza attık. Bu başarılardan duyduğumuz sevinci ve gururu medya yoluyla vatandaşlarımızla paylaştık. Kamuoyunun haber alma özgürlüğü kapsamında üniversitemizin faaliyetlerini basın vasıtası ile halkımıza duyurduk. Neticede 2023 yılında yazılı ve görsel medyada en fazla yer bulan üniversiteler arasında yer aldık. Başta üniversitemizin dünyaya açılan kapısı olan medya birimlerimize ve sesimizin duyurulmasına vesile olan tüm basın camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

“Öğrencilerimiz işin mutfağından yetişiyor”

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı ve EGEMM Müdürü Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise; “Bir yandan üniversitemizin faaliyetlerini ve başarılarını kamuoyu ile paylaşırken bir yandan da iletişim sektörüne nitelikli iş gücü kazandırmak adına çalışıyoruz. Medya Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, bu konuda öğrencilerimiz için adeta bir laboratuvar konumunda yer alıyor. Öğrencilerimiz; Ege Ajans, Ege Üniversitesi Televizyonu ve Radyo Ege Kampüs’te gerçekleştirdikleri uygulamalarla adeta işin mutfağından yetişip sektöre atılıyorlar. EGEMM olarak yeni yılda da hem öğrencilerimizi yetiştirmeye hem de üniversitemizin faaliyetlerini vatandaşlarımıza en doğru şekilde duyurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir