Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi

Ceren Aslan – Barış Baran Bölükbaşı

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı (DTMK) tarafından “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” konseri düzenlendi. EÜ DTMK Ses Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Utku’nun koordinatörlüğünde, Konservatuvar Etkinlik Salonunda gerçekleştirilen konserde Solist Beyza Gülsüm Mısırlı tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Etkinliğe Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta’nın yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla konseri kadınlara ithaf ettiklerini dile getiren Doç. Dr. Ahmet Utku, “Daha önce sosyal yardım amacıyla çeşitli okullarda gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimizi, üniversitemizde de sunmaya karar verdik. Konserimizin en önemli yanı elbette ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilintili olması ve onun sevdiği şarkıların nesilden nesile aktarılmasına vesile olmasıdır” diye konuştu.

Konser kapsamında Solist Beyza Gülsüm Mısırlı; Atatürk’ün sevdiği “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Yanık Ömer”, “İzmir’in Kavakları” gibi eserleri seslendirdi. Mısırlı’ya; kemanda Özgür Tuncel, kanunda Muzaffer Aras ve utta Mehmet İmran Keleş eşlik etti.

Konserin ardından Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey Usta tarafından konuk sanatçılara Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir