Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TECCHED Projesi ile teknoloji destekli iklim değişikliğine yönelik eğitim programı tasarım hazırlıkları başladı

  Uluslararası ortaklı multidisipliner TECCHED Projesi ile teknoloji destekli iklim değişikliği müfredatı hazırlanacak

TECCHED Projesi ile teknoloji destekli iklim değişikliğine yönelik eğitim programı tasarım hazırlıkları başladı

TECCHED (Teknoloji Destekli İklim Değişikliği Eğitim Müfredatı Tasarlanması) Projesi ile teknoloji destekli iklim değişikliğine yönelik eğitim programı tasarım hazırlıkları başladıTürkiye’den Ege Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesinin de yer aldığı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen uluslararası TECCHED projesi; Bulgaristan Ruse Üniversitesi, Letonya Liepaja Üniversitesi, Litvanya Vytauto Didziojo Üniversitesi, İspanya’dan EOLAS, Belçika’dan EUROGEO paydaşlığında gerçekleştiriliyor.

Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahadır Namdar’ın yaptığı projede, Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretimi Teknolojileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim üyesi Dr. Hüseyin Ekrem Ulus araştırmacı olarak görev alıyor.

Hedef kitle öğretmen yetiştirme bölümlerinde çalışan üniversite öğretim üyeleri

Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Proje kapsamında öğretmen eğitimi programlarına yönelik öğretmen adaylarının karakter ve değer gelişimini hedefleyen teknoloji destekli iklim değişikliğine yönelik bir eğitim müfredatının hazırlanması amaçlanıyor.  Öğretim programı geliştirme metodolojisini belirlemek için hem yükseköğretim gören öğretmen adaylarının iklim değişikliği anlayışı hem de eğitim fakültelerindeki öğretim üyelerinin bu konuyu öğretmeye yönelik ihtiyaçları belirlendi. Bulgaristan, Letonya, Litvanya ve Türkiye olmak üzere 4 farklı ülkeden toplam 60 öğretmen adayı çalışmaya katıldı.  20 öğretim üyesi ile odak grup görüşmeleri gerçekleştirildi. TECCHED projesinin sonucunda karakter ve değer gelişimini desteklemeyi amaçlayan öğretmen eğitimi programları için teknoloji destekli bir iklim değişikliği müfredatı, teknoloji destekli bir iklim değişikliği zenginleştirilmiş kitap ve eğitimciler için dijital bir öğrenme platformu elde edilecektir.  Brüksel’de yapılan toplantı sonucunda e-kitap oluşturulması ve bu kitabın tüm ilgililerle paylaşılması hedeflenmiş olup kitap oluşturma çalışmaları konusunda ortak strateji belirlenmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir