Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Mikrotelsiz Ekibi, Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu

İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

Egeli Mikrotelsiz Ekibi, Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu

Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye Innovation Week, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

En büyük inovasyon buluşması olan Türkiye Innovation Week kapsamında düzenlenen İnovaTİM İnovasyon Yarışması Ödül Töreni; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TİM Başkanı Mustafa Gültepe ve TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu’nun katılımıyla yapıldı.  Yarışmanın Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde Ege Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarından oluşan Mikrotelsiz Ekibi, birincilik ödülünü kazandı.

Egeli ekibi tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, bilimsel ve teknolojik alanlarda gelişmenin yolunun Ar-Ge ve inovasyondan geçtiğini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz öğrencileri ve mezunlarından oluşan Mikrotelsiz Ekibi, İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İnovaTİM İnovasyon Yarışması Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, Birincilik ödülünü Sanayi Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ve TİM Başkanı Sayın Mustafa Gültepe’nin elinden alan ekibimizi tebrik ediyorum. Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda inovasyon odaklı yenilikçi ve girişimci nesilleri yetiştiren tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitesi etiketi taşıyan bir yükseköğretim kurumu olarak gençlerimize her türlü desteği veriyoruz. Ar-Ge ve inovasyon altyapımız ile girişimcilik ekosistemimizi her geçen gün daha güçlü hale getiriyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda, daha çok araştırmaya, daha çok bilim üretmeye, üretilen bilgiyi nitelikli katma değere dönüştürmeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını, Türkiye Yüzyılını, akademinin, bilimin teknolojinin, Ar- Ge ve inovasyonun yüzyılı haline getirmek için büyük bir motivasyonla aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Özge Çetin, Muhammed Kamil Saygılı, Müge Çetin’den oluşan Mikrotelsiz proje takımı; tüm iletişim ağları kullanılmaz olsa dahi kesintisiz iletişimin tek yolu olan radyo frekanslarını cihazdan cihaza herkes için ulaşılabilir kılan ergonomik ve inovatif bir telsiz çalışması ile Afet Yönetim Teknolojileri kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir