Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak’tan sınavlara hazırlanan öğrencilere sürpriz ziyaret

Sahip olduğu elektronik ve basılı yayınlar, fiziki ve teknolojik alt yapısı ile ülkemizin önde gelen üniversite kütüphanelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; sınav dönemlerinde kapılarını 7 gün 24 saat öğrencilere açık tutuyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, vize haftasında kütüphanede sınavlarına hazırlanan öğrencileri ziyaret ederek çikolata ikram etti. Egeli öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Budak’ın sürpriz ziyaretinin kendilerine moral olduğunu dile getirdiler.

Merkez Kütüphanede öğrencilere ev sıcaklığında bir çalışma ortamı sunduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öğrenci odaklılıkta ödüllü bir üniversite olarak kütüphanemizi sınav dönemlerinde 7/24 öğrencilerimize açık hale getiriyoruz. Çeşitli ikramlarla onları adeta kendi evlerindeymiş gibi hissettirerek sıcak bir çalışma ortamı yaratmayı amaçlıyoruz. Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak,  öğrencilerimizin başarılarını artırmak için her adımda yanlarındayız. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar diliyorum” dedi.

Kütüphanede öğrencilerin mekânsal ihtiyaçlarına yönelik yenilikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı faaliyetleri kapsamında Kütüphanemizin çalışma saatlerini uzattık. Üniversitemizin kalbi olan Merkez Kütüphanemiz son düzenlemelerle; 12 bin metrekare kapalı alan içerisinde 2 bin 100 kişilik oturma kapasitesi, 214 bireysel çalışma kareli, ücretsiz internet hizmeti (eduroam) ile yılda 1 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermeye başladı. Ayrıca binanın hizmet koşulları engellilerin rahatça kullanıma uygun hale getirdik.  Bu uygulamalarımız neticesinde YÖK tarafından Engelsiz Kütüphane Kırmızı Bayrak ve Mekanda Erişim Ödülü ile Turuncu Bayrak almaya hak kazandık” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın ziyaretiyle yoğun sınav döneminde moral bulan öğrenciler, samimi bir sohbetin ardından Prof. Dr. Budak’la fotoğraf çektirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir