Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege’de “Sinemada Dijitalleşme ve CGI Teknolojisi” konuşuldu

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından bu yılı “Vefa” temasıyla onuncu kez sanatseverlerle buluşan “Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” kapsamında birbirinden farklı konu ve konuklarla çeşitli alanlarda etkinlikler düzenleniyor.  Bu kapsamda Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesinde “Sinemada Dijitalleşme ve CGI Teknolojisi” konulu bir söyleşisi düzenlendi. Söyleşiye, EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Ege Art Sanat Günleri Küratörü Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  Söyleşiyi İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Semih Salman verdi.

Söyleşide, Dr. Öğretim Üyesi Semih Salman, CGI teknolojisinin avantajlarından ve dezavantajlarından söz etti. Dr. Öğretim Üyesi Semih Salman, “CGI teknolojisinin açılımına bakacak olursak ‘Computer Generated İmagery’ yani bilgisayar üretimli imgeleme diyebiliriz. Yeşil ekran adını almış olan sistemin daha gelişmiş halidir. Gerçek dünya çekimlerine veya canlı aksiyon sahnelerine dijital olarak oluşturulmuş grafiklerin veya animasyonların eklenmesi olarak ifade edilebilir. Sinemanın bu teknolojik gelişmelere kayıtsız kalması mümkün değildir ancak bu durum hikâye ve anlatı yapısının önüne geçmemeli” dedi. Dr. Öğretim Üyesi Salman, CGI teknolojisinin gelişimini ve filmlerdeki etkisini yazılı ve görsel örneklerle konuklara anlattı.

Söyleşi sonunda günün anısına EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir