Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde “Karabağ’a Vefa” söyleşisi düzenlendi

Yönetmen Mamiyev, “Azerbaycan için Karabağ’ı kaybetmek bir uzvu kaybetmek gibiydi”

10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında “Karabağ’a Vefa” söyleşisi düzenlendi. Ege Üniversitesi(EÜ) Gençlik Merkezinde gerçekleşen söyleşiye konuşmacı olarak yönetmen Amil Mamiyev ve yazar ve yönetmen Alper Akdeniz katıldı. Söyleşide Amil Mamiyev’in yönetmenliğini yaptığı “Titreme’’ isimli filmin gösterimi de yapıldı.

Filmin sözsüz hikâye olmasının yanı sıra satır aralarında ayak metaforuna dikkat çektiğini söyleyen Yönetmen Mamiyev, “Azerbaycan için Karabağ’ı kaybetmek bir uzuv kaybetmek gibiydi. Titreme filminde; ayağını kaybeden insan Azerbaycan’ı, kaybedilen uzuv ise Karabağ’ı temsil etmektedir. Filmde de kişinin titremesi, kaybettiği uzvuna kavuştuktan sonra son buluyor. Karabağ’ın geri kazanılması sonrasında, Azerbaycan’ın titremesi de bu şekilde son buldu” dedi.

“Cephede geçen 44 gün, bana sanki 400 gün gibi geldi”

İzleyicileri derinden etkileyen film gösterimi sonrasında söyleşiye geçildi. Kendisi ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan Mamiyev, 2020’de Karabağ’daki arka savaşı kendi gözleriyle gördüğünü ve Karabağ’ın 30 yıl boyunca Ermeni işgalinden dolayı yaşadığı zorluklardan söz etti. 44 gün boyunca savaş cephesinde yaşadığı zorlukları da anlatan  Mamiyev, “Cephede geçen 44 gün, bana sanki 400 gün gibi geldi. Türkiye olmasaydı eminim bu süre iki katına çıkardı” dedi. Savaşın bitmesiyle 2020 yılında doğduğu yerlere tekrar geri döndüğünü vurgulayan yönetmen, “Bugüne kadar çektiğim filmlerin konusunun Karabağ olmasının tek sebebi oralı olmamdır. Ben hiçbir vakit Türklüğümü unutmadım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir