Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

‘Ege 3. Yaş Üniversitesi’nden 100. yıl kutlaması

Yeliz Akpınar- Derya Elmalı- Hasan Alfadıl

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında  “3. Yaş Üniversitesi Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları” başlıklı program yoğun katılımla gerçekleştirildi. EÜ Tıp Fakültesinin  (EÜTF) organize ettiği etkinlikte 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri tarafından gösteri, müzik ve şiir dinletisi yapıldı.

EÜTF Muhiddin Erel Amfisinde düzenlenen programa, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin ile çalışanlar ve 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Atatürk’ün, Cumhuriyetin 10. yılında gerçekleştiği konuşmanın dinletilmesiyle devam etti.

Programın açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Bizlere umut oluyorsunuz. Cumhuriyetin 100. Yılını burada, akademide beraber kutlamak hepimiz için büyük bir gurur” diye konuştu.

Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Geriatri Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin ise “Atatürk dehaydı, onun özelliklerinden bir tanesi çok okumasıydı. Savaş zamanlarında bile kitaplarını yanından ayırmazdı.57 yıllık ömrüne tam 3 bin 997 kitap sığdırmıştı. Öğrenmek ve öğretmek temel prensibiydi. Biz de bilimin ışığı altında araştırmak, birlikte öğrenmek, tecrübelerimizi paylaşmak yeni bilgilerle harmanlayıp geleceğe ışık olabilmek için buradayız. Cumhuriyetimizin 100.Yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

Sevinç Önkol’un  “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” ve Songül Başbay’ın “Cumhuriyet Kadınıyım” şiirlerini seslendirmeleri ile başlayan program  eğitmen Eren Durmaz yönetimindeki ‘Bendir Ekibi’ ile devam etti.  Eğitmen Gül Çam yönetiminde ‘Halk Dansları’ ekibinden sonra Şef Nilgün Evin yönetimindeki ‘Ege 3. Yaş Üniversitesi Dostluk Korusu’nun konseri ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir