Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde “Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı” törenle açıldı

 Ege’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Ege Üniversitesinde “Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı” törenle açıldı

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtı Açılışı ve Cumhuriyet Bayramı Töreni” düzenlendi. Ege Üniversitesi Kampüsü Büyük Spor Salonu önünde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademisyenler, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesinde Cumhuriyetin 100. Yılı Anıtının açılışı, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve üniversite üst yönetimi tarafından yapıldı. Anıtın açılışında konuşan Prof. Dr. Budak, “Ege Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 300’e yakın etkinlik gerçekleştirdik. 9 Eylül 2023 tarihinde İzmir’in kurtuluşu programıyla başlattığımız ve kasım ayı içerisinde de 400 öğrencimizle birlikte Anıtkabir ziyaretiyle tamamlayacağımız 100. Yıl etkinliklerimize bugün de üniversitemize kazandırdığımız manevi anlamı büyük olan bir eserin açılışıyla devam ediyoruz. 100. Yılın anısına üniversitemize yaptığımız bu anıtta yatay olarak konumlanan ve zemini oluşturan siyah mermer bloklar, siyah bulutları simgeliyor. Siyah mermer bloklar arasından ışık hüzmesi gibi çıkan beyaz bloklar  ise Cumhuriyetin kuruluşunu ve adım adım yükselişini işaret ediyor. Bu beyaz blokların en büyüğünde kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü yer alıyor. Siyah mermer üzerinde yer alan Ege Üniversitesi logosu ise, üniversitemizin 68 yıldır bilime olan adanmışlığını simgeliyor” diye konuştu.

Anıt açılışının ardından Cumhuriyet Bayramı Töreninde Ege Üniversitesi ailesine seslenen Prof. Dr. Budak, “ Türk milletinin istiklalinden ve istikbalinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykırdığı kurtuluş mücadelesinin en önemli çıktısı olan Türkiye Cumhuriyeti, bizlere bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Ege Üniversitesi olarak bizler de bu mirasa çalışarak, üreterek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayarak sahip çıkıyoruz. Nitekim, Ege Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna paralel olarak Türkiye Yüzyılı’nı, Akademinin Yüzyılı yapmak için tüm gücümüzle yeni yüzyılda da üniversitemizi ve ülkemizi geleceğe daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde hazırlanmasında katkı sağlayacağız” dedi.

“Aydınlık geleceğin inşasında gençlerimizden beklentimiz yüksek”

Türkiye Yüzyılının mimarı, geleceğin teminatı olan genç Egelilere seslenen Rektör Prof. Dr. Budak, “Bizler, ülkemizin ihtiyaç duyduğu çağdaş, milli kültür ve değerlerine bağlı, vatanına karşı sorumluluğunun ve tarihinin bilincinde olan bireyler yetiştirmek için gayret ederken; sizler de Cumhuriyetimizin değerli mirasını korumak ve onu yarınlara taşımak için çok çalışmalısınız. Aydınlık bir geleceğin inşasında, siz gençlerimizden beklentimiz çok yüksek. Eğitim; bir toplumu ileriye taşıyacak yegâne unsurdur. Bu nedenle sizler de, ülkemizi ve Cumhuriyetimizin değerlerini daha ileri taşıma hedefiyle; kendinizi daima okumaya, üretmeye, bilime adamalısınız. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yad ediyor, 100. Yıl Anıtımızın açılışının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun. Cumhuriyet Varolsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir