Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi 21 alanda dünyanın en iyileri arasında yer aldı

Dünyanın saygın sıralama kuruluşlarından THE Ranking Subject 2024 sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi, THE Ranking Subject tarafından yayınlanan Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2024 Alan Sıralamasında yükselişine hızla devam ederek, 21 alanda dünya sıralamasına girmeyi başardı. Ege Üniversitesi; Muhasebe ve Finans, Tıp ve Diş Hekimliği, Coğrafya, Tarım ve Ormancılık alanlarında öne çıktı.

Ege Üniversitesinin ulusal ve uluslararası arenada görünürlüğünün her geçen gün daha da arttığını  ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı,  araştırma üniversitemiz; dünya üniversitelerini farklı  kriterlere göre analiz eden  uluslararası platformlar  tarafından yapılan değerlendirmelerde yükselişini sürdürüyor. Üniversitemiz, dünyanın saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından olan THE Ranking Subject tarafından yayınlanan listede 21 alanda yer alarak büyük bir başarıya imza attı.    Küresel standartlarda bilim ve teknoloji üreten, kültür sanat ve sporda öncü, yenilikçi ve girişimci bir araştırma üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin ikinci asrına ve   Türkiye Yüzyılı hedeflerine odaklanarak büyük bir motivasyonla  adım atıyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu ile hem üniversitemizi hem de ülkemizi daha ileri noktalara ulaştırmak için bilim üretmeye devam edeceğiz. Üniversitemizin küresel ölçekte tanınırlığına ve görünürlüğüne katkı vererek, uluslararasılaşma rotamıza destek olan tüm mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Raporda, Ege Üniversitesi;  muhasebe ve finans, işletme ve yönetim, ekonomi ve ekonometri, bilgisayar bilimleri, inşaat mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, genel mühendislik, diğer sağlık, biyolojik bilimler, kimya, matematik ve istatistik, fizik ve astronomi alanlarında yer aldı.  Tıp, diş hekimliği, tarım ve ormancılık alanlarında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında bir basamak çıkarak üçüncü  sıraya yükselen Ege Üniversitesi;   spor bilimleri alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasındaki yerini 2 basamak arttırarak  4’üncğ sıraya yükseldi. Eğitim alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında başarısını 2 basamak artırarak   11’inci sıraya çıkaran Ege, coğrafya alanında üçüncü basamaktaki, siyaset ve uluslararası çalışmalar alanında ise yedinci basamaktaki yerini korumayı başardı.

Ege Üniversitesi; muhasebe ve finans alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ikinci sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında; işletme ve yönetim alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 4’üncü sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında; ekonomi ve ekonometri alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında dördüncü sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında; eğitim alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 11’inci sırada dünya sıralamasında +601 bandında; iletişim ve medya çalışmaları alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 6’ncı sırada dünya sıralamasında +801 bandında; coğrafya alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada dünya sıralamasında +801 bandında; siyaset ve uluslararası çalışmalar alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 7’nci sırada dünya sıralamasında +801 bandında; bilgisayar bilimleri alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 6’ncı sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında yer aldı.

Kimya mühendisliği alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında sekizinci sırada dünya sıralamasında 801-1000 bandında; inşaat mühendisliği alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 12’nci sırada dünya sıralamasında 801-1000 bandında; elektrik ve elektronik mühendisliği alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 12’nci sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında; genel mühendislik alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 11’inci sırada dünya sıralamasında 801-1000 bandında bulunan Ege Üniversitesi; Tıp ve diş hekimliği alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında, diğer sağlık alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada dünya sıralamasında 601-800 bandında yer aldı.

Ege Üniversitesi, tarım ve ormancılık alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında üçüncü sırada dünya sıralamasında 801-1000 bandında; biyolojik bilimler alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında yedinci sırada dünya sıralamasında 801-1000 bandında; spor bilimleri alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında dördüncü sırada dünya sıralamasında 801-1000 bandında, kimya alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 20’nci sırada, dünya sıralamasında 801-+1001 bandında, jeoloji, çevre, yer ve deniz bilimleri alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında dördüncü sırada, dünya sıralamasında 801-1000 bandında, matematik ve istatistik alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 20’nci sırada dünya sıralamasında +1001 bandında, fizik ve astronomi alanında Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında 18’inci sırada, dünya sıralamasında +1001 bandında bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir