Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına Ekolojik Baskı Sergisi

Ege Üniversitesinde kumaşlar doğanın sunduğu bitkilerle renklendi

Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına Ekolojik Baskı Sergisi

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında, “EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Öğretim Elemanları Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunuldu. EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezinde açılan sergiye; EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Boz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Moda ve Tasarım Yüksekokul Öğr. Gör. Dr. Gülseren Haylamaz’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, ipek kumaş üzerine ekolojik baskıların yapıldığı eserler sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını yapan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan “Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu akademik personeli olarak, Cumhuriyetimizin 100. Yılında   Atatürk, aziz yol arkadaşları ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen atalarımızı sevgi ve saygı ile yâd ediyoruz. Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Necdet Budak’ın önderliğinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sergi kapsamında tasarlanan giysiler üzerinde, Ege Bölgesinde, son bahar mevsiminin sunduğu bitkilerden faydalanarak, ekolojik baskı uyguladık. Okulumuzda oluşturduğumuz laboratuvarlarda hazırlanan ürünler, geleneksel Türk giysisi olan kaftan modelinden yola çıkılarak tasarlanmıştır” dedi.

Çalışmalarında ipek, pamuk, renk veren yaprak ve çiçekler kullandıklarını aktaran Öndoğan, “Okulumuzun kıymetli hocalarından Öğr. Gör. Dr. Gülseren Haylamaz’ın koordinatörlüğünde, baskı desenlerini tasarladık ve ipeğe aktardık. Aynı zamanda sergimizde değerli hocalarımız Yağmur Yörük’ün seramik çalışmaları, Duygu Kocabaş Atılgan’ın Cumhuriyet Kadını İllustrasyonu da yer alıyor” diye konuştu.

“EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Öğretim Elemanları Sergisi” EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE- Kültür Merkezinde ziyarete açık olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir