Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi ile Ege Engelsiz Yaşam Derneği özel gereksinimli çocuklar için el ele verdi

Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ege Engelsiz Yaşam Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol imza törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Banu Yücel, Prof. Dr. İlkin Şengün, Merkez Müdürü Prof. Dr. Kazım Çapacı, Ege Engelsiz Yasam Derneği Başkanı İnci Sancak ile yönetim kurulu katıldı.

Protokolün içeriği ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “İmzaladığımız iş birliği protokolü kapsamında özel çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim ve etkinlikler, topluma yönelik farkındalık çalışmaları gibi faaliyetleri Ege Engelsiz Yaşam Derneği ile birlikte yürüteceğiz. Özel gereksinimli çocukların eğitim ve tedavi süreçlerine destek olmayı ve bu  alanda ortak çalışmalar sürdürmeyi hedefliyoruz. İş birliği protokolümüzün hem üniversitemiz hem de Ege Engelsiz Yaşam Derneği adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon ve Eğitim Parkı Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleştirilen çalışmalara değinen Prof. Dr. Budak, “Merkezimiz, engelli çocukların rehabilistasyonu, eğitimi ve sosyal yaşama adaptasyonu ile ailelerinin bilinçlendirilmesi noktasında önemli rol üstleniyor. Sadece engelli çocuklara değil, ailelerine yönelik bilim temelli çalışmalar da yürüten merkezimiz, çocuklar ve ailelerinin keyifli zaman geçirebilecekleri bir konseptle hizmetlerini sunuyor. Tüm engelli bireylerin engelsiz bir yaşam sürmesi önceliğimiz ve bunun için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız neticesinde de üniversite olarak YÖK tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite’ ödüllerinde son yıllarda önemli başarılara imza atıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir