Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ standı TEKNOFEST İzmir’de 7’den 70’e ilgi odağı oluyor

İzmir Çiğli Havalimanında düzenlenen yılın son TEKNOFEST’inde Ege Üniversitesi standı teknoloji meraklılarının yoğun ilgisinin yanı sıra, özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret ediliyor. Ege Üniversitesinin projeleri özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin ilgi odağı oluyor. Devlet erkânının da ilgi gösterdiği Ege Üniversitesi standını İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Eyyüp Kadir İnan ziyaret ederek öğrencilerden projeleri ile ilgili bilgi aldılar.

Ege Üniversitesi standına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Şehir olarak ev sahipliğini yaptığımız ve Üniversitemizin paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST organizasyonu yenilikçi teknolojinin geliştirilmesi konusunda genç beyinlere yol gösterici olmaya devam ediyor.  Hem ulusal hem uluslararası boyutta işlevi bulunan festivalin sürdürülebilir hale geldiğini her geçen gün gelişerek ilerlediğini müşahede ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun bir göstergesi olan TEKNOFEST organizasyonun toplumun tamamı tarafından sahiplendiğini gururla izliyoruz. ‘Sen Geleceksin’  mottosu ile düzenlenen, şehrimizde kapılarını açan dünyanın en büyük festivalinde, tam akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, atıştırma üniversitemizin standı bilim ve teknoloji meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.  Özellikle ortaöğretim ve lise öğrencileri projelerimizi ilgiyle takip ediyorlar” diye konuştu.

Böylesine önemli bir festivalin Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir’de düzenlenmesinin gurur verici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Budak, “Şehrimizin ev sahipliği yaptığı bu değerli organizasyona biz de üniversite olarak en iyi şekilde hazırlandık. Tüm akademik gücümüzle TEKNOFEST İzmir’deki yerimizi aldık. Türkiye Yüzyılında bilimin ışığında Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda ülkemizi teknolojide daha ileri taşıyacak adımları atmayı sürdüreceğiz. TEKNOFEST İzmir’de Üniversitemiz standında bizleri yalnız bırakmayan devletimizin temsilcilerine, öğrencilere ve  tüm teknoloji severlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir