Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ dünyaca ünlü hipospadias uzmanlarını bir araya getirdi

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde “5. Dünya Hipospadias Kongresi” açılışı gerçekleştirildi

EÜ dünyaca ünlü hipospadias uzmanlarını bir araya getirdi

Ege Üniversitesi (EÜ) ev sahipliğinde, Hipospadias Uluslararası Derneğinin (Hypospadias International Society-HIS) destekleriyle “5. Dünya Hipospadias Kongresi” açılışı gerçekleştirildi. Kongrenin açılışına  EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Kongre Başkanı EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ulman, HIS Başkanı Antonio Macedo, farklı ülkelerden çocuk cerrahisi ve üroloji uzmanları katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Rühçan Sertöz Ege Üniversitesi olarak böylesi önemli bir uluslararası kongreye ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek katılımcılara verimli bir kongre geçirmeleri temennisinde bulundu.

Başkan Prof. Dr. İbrahim Ulman ise “Uluslararası Hipospadias Derneği’nin destekleriyle bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz kongremiz Dr. Ahmed Hadidi’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen bir grup hipospadias cerrahının yorulmak bilmeyen çabaları sayesinde 2017 yılında başladı. O zamandan beri, yıllık kongrelerimiz bizi Moskova’dan Frankfurt’a, Philadelphia’ya ve Sao Paulo’ya götürdü. Bu olağanüstü buluşmaya bu yıl güzel İzmir’de ev sahipliği yapmak bizim için gerçekten büyük bir onur. Uluslararası Hipospadias Derneği, yıllık toplantılarını farklı kıtalarda gerçekleştirme geleneğine sahiptir ve bu da organizasyonumuzun gerçek anlamda uluslararası niteliğini yansıtmaktadır. Ancak bu yıl, İzmir’in hem Avrupa hem de Asya arasında köprü oluşturması nedeniyle kendinizi eşsiz bir konumda bulacaksınız” dedi.

230 katılımcı 80 bildiri

Prof. Dr. Ulman, “Kongremizin açılışı öncesi dünyanın dört bir yanından gelen 20 kursiyer Ege Üniversitesi Hayvan Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı’nda sığır kadavraları ile temel hipospadias eğitim atölyesi aldılar. Bu yıl, dünyanın dört bir yanından 230 katılımcı tarafından sunulan 80’den fazla bildiri ile yeni bir kilometre taşına ulaştık ve HIS toplantıları için yeni bir rekor kırdık. Kongremiz, hipospadias alanında dünyanın önde gelen birçok uzmanını bir araya getirerek en yeni araştırmaların ve klinik deneyimlerin paylaşılması için bir platform sunuyor.  Kongremiz boyunca, hipospadias tanısı ve sınıflandırmasından cerrahi tekniklere, uzun vadeli sonuçlara, psikolojik ve sosyal yönlere kadar çok çeşitli konuları keşfedeceğiz. Programımız, seçkin katılımcılarımız arasında ağ oluşturma ve işbirliğini teşvik etmek için tasarlanmış interaktif oturumlar, paneller, sözlü ve poster sunumları içeriyor. Sözlerime son verirken kongre boyunca emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, herkese verimli bir kongre diliyorum” diye konuştu.

5. Dünya Hipospadias Kongresinin son gününde Türkiye’nin en eski çocuk cerrahisi bölümüne ve en eski çocuk ürolojisi anabilim dalına ev sahipliği yapan Ege Üniversitesinde ‘Canlı Cerrahi Atölye Çalışması’ gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir