Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinin dijital bilgi güvenliği tescillendi

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinin bilgi güvenliğine Q plus sertifika

EÜ Diş Hekimliği Fakültesinin dijital bilgi güvenliği tescillendi

Dijitalleşme alanında yürüttüğü örnek çalışmalarla adından söz ettiren Ege Üniversitesi, bilgi güvenliğinde de güvenilir bir kurum olduğunu tescillemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi değerlendirmesinde Q Plus düzeyde sertifika almaya hak kazandı. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi de yakın zamanda aynı sertifikayla bilgi güvenirliğini tescillemişti.

Özellikle topluma yönelik sağlık hizmeti veren birimlerde bilgi güvenliğinin oldukça önemli olduğunu dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Dijitalleşen dünya her ne kadar bizlere kolaylık sağlıyorsa da veri güvenliği açısından da bir takım riskleri her zaman içinde barındırıyor. Bizler de Ege Üniversitesi olarak özellikle sağlık hizmeti verdiğimiz birimlerimizde bilgi güvenliğine ekstra önem veriyoruz. Daha önce hastanemiz bu konuda belgelenmişti. Şimdi de TÜRKAK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Diş Hekimliği Fakültemiz  Q Plus düzeyde ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası sahibi oldu. Dijitalleşme misyonumuz doğrultusunda oldukça önemli bulduğum veri güvenliği konusunda tescilli bir kurum olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin ise, “Eğitim, sağlık hizmeti sunumu ve kurumsal işleyişte verilerin korunması gerekliliğinin önemi giderek artmaktadır.  Verilerin korunmasında uluslararası standart, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemidir.  Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi olarak bilgi varlıklarının korunması, kalitenin ve risklerin etkin bir şekilde yönetilmesi için önemli bir adım atarak,  ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Akreditasyon Belgesini almak için TÜRKAK’a başvurduk. Yapılan değerlendirme sonucunda Q Plus düzeyde sertifikalandırıldık. Başta destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir