Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler yaz stajlarını tamamladı

Çift diploma programına dahil Azerbaycanlı öğrenciler deneyimlerini sunumla anlattı

EÜ’de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler yaz stajlarını tamamladı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma misyonu kapsamında Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın önderliğinde hayata geçirilen Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) ile çift diploma programı kapsamında Türkiye’de bulunan Azerbaycanlı öğrenciler eğitimlerini sürdürüyor. Yaz stajlarını tamamlayan Azerbaycanlı öğrenciler, staj süresince edindikleri deneyimleri ve çalışmaları anlatan sunumlarını EÜ Ziraat Fakültesi Toplantı Salonu’nda, Tarla Bitkileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aliye Yıldırım Keskinoğlu eşliğinde gerçekleştirdiler.

ADAU’dan Ege Üniversitesine gelen öğrencilerin verimli bir eğitim sürecinden geçtiklerini dile getiren EÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Bayraktar, “Türk Yükseköğretiminde bir ilk olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde başlatılan Çift Diploma programımız aralık vermeden devam ediyor. Şu anda üçüncü yılına giren programımızda 40 öğrencimizi üniversitemizde ağırlıyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimiz, hem ilgili programlardaki teknik deneyimlerini hem de Türkiye’deki çeşitli firmalarla yaptıkları işbirliği ve ziyaretlerle, burada tecrübe ettikleri farklı uygulamaları kendi ülkelerine taşıyabilecekler. Bu programdan beklentimiz, gelecekte Azerbaycan tarımına yön vermesini beklediğimiz bu öğrencilerin burada Ege ekolü ile yetişmelerini sağlamaktır.  Programımız, son yılına gelmek üzere ve şu an itibariyle Azerbaycan’da 32 öğretim üyemiz bulunuyor. Bu öğretim üyelerimiz oradaki yeni eğitim-öğretim dönemine başlamış durumdalar. Önümüzdeki yıl son mezunlarımızı verdiğimizde programın ilk meyvelerini almış olacağız.  Buradaki öğrencilerimiz de yaz stajlarını bu hafta itibariyle tamamlıyorlar. Öğrencilerimizin buradan hem deneyimli hem de mutlu bir şekilde ayrılmalarını diliyoruz” dedi.

Azerbaycanlı öğrenciler EÜ’deki deneyimlerinden memnun

Program kapsamında eğitim gören Feride Bayramova, “Ege Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi arasında yürütülen Çift Diploma Programında Bitki Koruma Programı için burada bulunuyorum. Burada aldığımız eğitim ve farklı birimlerde yaptığımız stajlar sayesinde gelecekte çalışma hayatımda nasıl bir iş yerinde çalışmak istediğimi, önceliklerimi ve çalışma ortamında ne gibi zorluklarla karşılaşabileceğimi anlamış oldum. Çift Diploma Programının eğitimime önemli katkısı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de oldukça sıcak karşılandıklarını ifade eden Revan Gemberov. “Ege Üniversitesi, programa katıldığımız ilk günden itibaren özel öğrenciler olarak bizleri çok sıcak karşıladı, bizlerle yakından ilgilendi. Burada olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bugün tamamladığımız staj programlarımızda edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri arkadaşlarımızla paylaştık. Eğitimimizin çok verimli geçtiğini düşünüyor, herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir diğer çift diploma programı öğrencisi Ali Mehtiyev ise, “Bizler, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi üçüncü sınıf eğitimizi Ege Üniversitesinden gelen hocalarımız ile Azerbaycan’da tamamlamıştık. Bu yıl dördüncü sınıf olarak Ege Üniversitesine geldik. Staj programımızı tamamladık. Eğitimimiz ve stajımız çok verimli geçti, her şey çok güzeldi.  Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi ve Ege Üniversitesi yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu program iyi ki var” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir