Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizi yönetim anlayışımızın merkezine koyuyoruz”

Ege Üniversitesi “6. Öğrenci Çalıştayı” gerçekleştirildi

Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizi yönetim anlayışımızın merkezine koyuyoruz”

Öğrenci odaklılıkta ödüllü bir üniversite olan Ege Üniversitesinde, yaklaşan akademik yıl öncesinde Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde “6. Öğrenci Çalıştayı” gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, onların önerilerini ve sorunlarını dinledi.

Ege Üniversitesinde son 5 yılda 90’a yakın öğrenci odaklı uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Üst yönetim olarak her zaman öğrencilerimizi yönetim anlayışımızın merkezine koyduk. Onların daha verimli bir üniversite hayatı geçirmeleri ve hatta mezuniyet sonrası iş hayatına daha rahat atılmaları adına pek çok yenilikçi ve örnek uygulamayı hizmete sunduk. Bu çalışmalarımızın neticesinde Üniversite Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre öğrenci memnuniyetinde A plus kategorisinde yer aldık. Bununla birlikte ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülünü alan ilk ve tek üniversiteyiz. Tam akreditasyona sahip bir araştırma üniversitesi olarak gençlerimiz en iyi şekilde yetiştirmeye maksimum gayret gösteriyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz en önemli paydaşımız”

Öğrencilerin, yönetim kademesinde söz sahibi olmasını çok önemsediklerini dile getiren Prof. Dr. Budak, “Öğrenci Senatosu ve Öğrenci Dekanlığını kurarak, öğrencilerimizin, yönetimin karar alma süreçlerinde etkin rol olmalarını sağladık. Bunun dışında mezun buluşmaları, oryantasyon programları gibi etkinliklerde de öğrencilerimizle sık sık bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyoruz. Düzenlediğimiz bu çalıştayın da en önemli amaçlarından birisi öğrencilerimizle üniversite arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmektir. Onlar bizim en önemli paydaşlarımız. Onların her türlü problemine, sıkıntısına çözüm üretmek bizlerin en asli görevidir. Öğrenci odaklılıkta ödüllü bir üniversite olarak öğrencilerimizin geleceğini en iyi şekilde inşa etmek adına var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni akademik yılın tüm Ege Üniversitesi ailesine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Etkinlik boyunca öğrenciler ve Rektör Prof. Dr. Budak arasında keyifli anlar yaşandı. Çalıştay kapsamında çeşitli etkinliklerle eğlenen öğrenciler, yeni döneme girerken stres attılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir