Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Sporcu gençler, Egeli olmak için yarışıyor

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde ‘Özel Yetenek Sınavı’ heyecanı

 Sporcu gençler, Egeli olmak için yarışıyor

Türkiye’nin spor bilimleri disiplininde en modern ve donanımlı altyapıya sahip akademik kurumlarından olan Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde okumak isteyen gençler, özel yetenek sınavı heyecanı yaşıyor.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı  Beden Eğitimi ve Spor, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümlerine öğrenci alımı için Özel Yetenek Sınavı seçmeleri devam ediyor. Ege Üniversitesi Spor Kompleksinde yapılan sınav seçmelerinde aday öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Budak, hem süreçle ilgili yetkililerden bilgi aldı hem de sınava giren öğrencilere moral vererek başarılar diledi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sadece bilimsel alanda değil sanatsal, kültürel ve sportif alanlarda da önemli başarılara imza atan tam akreditasyona sahip öğrenci odaklı araştırma üniversitemizde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin en köklü üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi;  fiziki olanakları,  teknolojik donanımı, uluslararası standartlardaki spor tesisleri ile artık, dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alıyor. Üniversitemizde eğitim almak isteyen gençler tercihlerini yaptılar. Özel Yetenek Sınavları ile öğrenci alan Spor Bilimleri Fakültemize yerleşmek isteyen gençler, özel yetenek sınavı heyecanı yaşıyorlar. Biz de bugün Spor Bilimleri Fakültemizde devam eden özel yetenek sınavlarında ter döken gençlerin heyecanlarına ortak olduk. Hepsine başarılar diliyorum. Uluslararası ölçekte eğitim öğretim müfredatı, yetkin akademik kadrosu, güncel teknolojilerle donanımlı laboratuvar ve derslik altyapısıyla Spor Bilimleri Fakültemiz yalnız ülkemizin değil Avrupa’nın da önde gelen fakültelerinden birisi. Hafta sonuna kadar sürecek özel yetenek sınavlarında erkek, kadın, engelli adaylar ve milli sporcular Egeli olmak için ter dökecekler. Seçmeler sonucunda üniversitemize kayıt yaptırmayı hak eden gençlerimizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

“Fakültemiz, milli sporcular için de iyi bir tercih”

Bu sene de önceki yıllar gibi sınavlara yoğun bir ilginin olduğunu söyleyen Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da özel yetenek sınavı, tamamen şeffaf bir şekilde gerçekleştiriliyor. Gençlerimiz eşit şartlarda yarışıyorlar. Sınavlar otomatik ölçüm alan süre bazlı fotosellerle yapılıyor,  sınav süresince ortam kameralarla kayıt altına alınıyor. Fakültemiz, milli sporcular için de iyi bir tercih. Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında veya Olimpiyatlarda derece elde eden milli sporcularımız, YÖK üzerinden başarılarını belgeleyerek kanıtlamaları halinde, sınava girmeden öğrencimiz olabiliyorlar” diye konuştu.

 Bir hafta boyunca sürecek özel yetenek sınavlarında erkek, kadın, engelli adaylar ve milli sporcular olmak üzere bin 600’ü aşkın aday Egeli olmak için ter döküyor. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinin her üç bölümüne bu sene 140 öğrenci alınacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir