Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk sporcu oldu

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Aysu Türkoğlu, Kuzey İrlanda ile İskoçya arasındaki Kuzey Kanalı’nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Manş Denizi’nden sonra Kuzey Kanalı’nı da geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olma başarısı göstererek üniversitemize ve ülkemize büyük bir gurur yaşatan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Aysu Türkoğlu’nu gönülden kutluyorum” dedi.

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi’ni 16 saat 28 dakikada yüzerek Manş’ı geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu, yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı’nı da 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçmeyi başardı. Türkiye saatiyle 07.44’te Kuzey İrlanda’dan kulaç atmaya başlayan genç sporcu, saat 19.32’de İskoçya’ya ulaştı. Daha önce Manş Denizi’ni geçen en genç Türk kadın yüzücü unvanına da sahip olan Türkoğlu, yeni derecesini cumhuriyetin 100’üncü yılına adadı. Türkoğlu, karaya ulaştığında Türk bayrağı açarak zaferini kutladı. Türkoğlu’na performansı boyunca tekneyle bir ekip de eşlik etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir