Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinden Özbekistan’a akademik çıkarma

Ege Üniversitesi, Özbekistan ile iş birliği ağını güçlendiriyor

Ege Üniversitesinden Özbekistan’a akademik çıkarma

Ege Üniversitesi uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda Türk Dünyası ile yakın ilişkiler kurmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığındaki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak, başta sağlık olmak üzere eğitim öğretim, araştırma geliştirme, inovasyon alanlarında iş birliğini güçlendirmek amacıyla Özbekistan’a ziyaret gerçekleştirecek. Ege Üniversitesi Heyeti ilk olarak Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te temaslarda bulunduktan sonra ardından Semerkant’ta düzenlenecek olan ‘Özbek-Türk Sağlık İş Forumu ve Fuarı’na katılacak.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanlığı ve YÖK’ün öncülüğünde uygulanan uluslararasılaşma stratejisi kapsamında Özbekistan’a akademik bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Tam akreditasyona sahip, araştırma üniversitemizi, ülkemizin akademideki en saygın uluslararası markalarından birisi konumuna yükseltmek için kadim coğrafyamız başta olmak üzere yurt dışından farklı yükseköğretim kurumları ile işbirliği ağımızı genişletiyoruz. Yeni dönemde öncelikli hale getirdiğimiz uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda 68 yıllık birikimimizi dost ve kardeş ülkelere, Türk Cumhuriyetlerine aktarmaya büyük önem veriyoruz.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile  YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın liderliğinde başlatılan Özbekistan üniversiteleri ile iş birliği konusunda da önemli adımlar atıyoruz. Bu kapsamda Özbekistan’dan 33, Türkiye’den 56 üniversite rektörünün katıldığı ‘Türk– Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu’na ev sahipliği yaptık. Yine Azerbaycan ve Özbekistan ile ikili diploma programlarımız bulunuyor. Alanında örnek olan çift diploma programlarımız başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Bununla birlikte benzer ikili anlaşmalara imza atmaya devam ediyoruz. Şimdi de üniversitemizin farklı birimlerinden akademisyenlerimizden oluşan bir heyetle Özbekistan’a bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda Türk Dünyası ile iş birliği içerisinde uluslararasılaşma atılımımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Egeli Heyet ‘Özbek-Türk Sağlık İş Forumu ve Fuarı’na katılacak

Ege Üniversitesinin Özbekistan’ın farklı yükseköğretim kurumlarıyla 130’un üzerinde ikili protokol anlaşması bulunduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Söz konusu anlaşmaların çıktıları olarak, üniversitemiz Özbekistan’daki yükseköğretim kurumlarıyla pek çok bilimsel faaliyet gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji lisans programı ile Andican Devlet Üniversitesi arasında ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü lisans programı ile Özbekistan Devlet Tarım Üniversitesi arasındaki çift diploma anlaşmaları YÖK tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. 16-17 Ağustos 2023 tarihleri arasında Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenecek olan “Özbek-Türk Sağlık İş Forumu ve Fuarı” üniversitemizin Özbekistan’ın sağlık alanındaki yükseköğretim kurumlarıyla olan işbirliğinin daha da üst düzeye çıkması için fırsatlar sunacak” dedi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın riyasetindeki heyet Taşkent ve Semerkant’ta akademik kurumlar başta olmak üzere farklı kurumları ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulunacak ve görüşmeler yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir