Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi Daçka U18 Takımı Üst Lige Yükseldi!

Ege Üniversitesinin spordaki başarısı sürüyor

Ege Üniversitesi Daçka U18 Takımı Üst Lige Yükseldi!

Ege Üniversitesi ile Darüşşafaka Spor Kulüplerinin güçlerini birleştirmesinin ardından Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde önemli başarılar elde eden “Ege Üniversitesi Daçka”, spor kulübünün altyapısı olan 18 Yaş Altı (U18) Takımı da büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) mücadele eden Ege Üniversitesi Daçka 18 Yaş Altı (U18) Takımı, Bossan SK ile oynanan yarı final maçını 61-60 kazanarak bir üst lige çıkmaya hak kazandı. EÜ Üniversitesi Daçka 18 Yaş Altı (U18) takımı, kurulduğu ilk sene önemli bir maçı kazanarak bir üst lige çıkma başarısını gösterdi.

Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinin sporda da öncü konumda yer aldığını ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sporun bir kültüre dönüşmesi adına çok önemli çalışmalar yürüttük. Sporun sadece fiziksel gelişime değil, ruh sağlığına da iyi geldiği misyonuyla hareket ettik. Bu bilinçle, 25 yıl aradan sonra Ege Üniversitesi Gençlik Spor Kulübünü yeniden aktif hale getirerek futbol, rugby, tenis, basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok branşa yönelik sporcular yetiştirmeye başladık. Yine bu kapsamda Türk basketboluna nitelikli antrenörler, yöneticiler ve sporcular kazandırmak için Darüşşafaka Spor Kulübü ile güçlerimizi birleştirdik. Ege Üniversitesi Daçka Spor Kulübünü kurduk. EÜ Daçka Spor Kulübü A takımımız Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde önemli başarılar elde ederek göğsümüzü kabarttı. Şimdi de alt yapı olan 18 Yaş Altı (U18) takımımız kurulduğu ilk sene rakiplerini yenerek bir üst lige çıkma başarısını gösterdi. Takım antrenörlerini ve genç sporcularımız tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Biz Ege Üniversitesi olarak Türkiye Yüzyılı’nı Türk sporunun yüzyılı yapmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“İlk sene üst lige çıkmak bizim için gurur verici”

Ege Üniversitesi Daçka U18 Takımı Antrenörü Cankan Arabacı, maç sonu yaptığı değerlendirmede zorlu bir maçı kazanarak üst lige çıktıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Arabacı, “Bu maçın bizim için önemi büyük. Üst lige çıkmayı garantilediğimiz bir maçtı. Bunun psikolojik baskısı çok yoğundu. Final maçından daha yoğundu çünkü biz sezon başında çocuklarla konuşup, hedef koyarken ilk hedefimiz üst ligdi. İkinci hedefimiz ise şampiyonluktu. Bossan da bizim ana hedefimizi gerçekleştirebileceğimiz maç olduğu için kritik bir maçtı. Çok değerli bir galibiyetti. İlk sene üst lige çıkmak bizim için gurur verici” dedi.

Takımın önemli bir karakter koyarak sezon hedefine ulaştığına vurgu yapan Arabacı, “Kulüp geç kurulduğu için sezona o yüzden dezavantajlı başladık. Ama sonrasında özellikle iki tane il dışından gelen oyuncumuz bize çok fazla katkı sağladı. Onlar bizim için çok avantajlı oldu. Son iki dakikada 13 sayı fark vardı oradan geri dönmek bir sayıyla maçı tamamlamak onlar için çok değerliydi. Çocukların böyle bir karakter koyması bizim için çok değerli. Yeni bir jenerasyon yakaladık, orada gelecek sene daha iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Bu sene içerisinde çok fazla gelişim gösterdiler o yüzden onların bu gelişimi bizi daha çok çalışmaya itti. Bazen oyuncular ister bazen antrenör çok heveslidir. Bu sene gerçekten ikisinin birleşimi oldu” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir