Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Dününe Huzur, Gününe Neşe, Geleceğe Umut” Egeli İletişimciler bu proje ile yaşlılara dikkat çektiler

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam ediyor. Danışmanlığını Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in üstlendiği Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden Ece Nur Çayır, İrem Sargın, İremnaz Erol ve Tamer Demir’in üye olarak yer aldığı “Gününe Hayat Kat” sosyal sorumluluk projesi tamamlandı.

“Dününe Huzur, Gününe Neşe, Geleceğe Umut” temasıyla  gerçekleşen projede, huzurevinde kalan 59-85 yaş arası yaşlı bireylerin motor, hafıza ve düşünce becerilerinin geliştirilmesi amaçlandı.  Egeli gençler proje kapsamında kurulan Tanışma Atölyesi, Anı Atölyesi, Oyun Atölyesi ve Kitap Okuma Atölyesinde yaşlı bireylerin deneyimlerini dinledi.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier, “Proje için Sonbahar Aşkım Yaşlı  Bakım Evi ile anlaşıldı ve birçok farklı atölye kuruldu. Tanışma Atölyesinde yaşlı bireylerle projeyi gerçekleştiren öğrenciler birbirlerini tanıdı ve güven ortamı oluşturuldu. Anı Atölyesi’nde yaşlıların geçmişe dair anıları ve tecrübeleri dinlendi. Oyun Atölyesi’nde yaşlı bireylerin motor, hafıza ve düşünce becerilerini geliştirecek şekilde hazırlanmış oyunlar oynatıldı. Kitap Atölyesi’nde ise öğrenciler yaşlılara kitap okuyarak onlarla zaman geçirdi. Projenin temel amacı olan yaşlı bireylerin motor, hafıza, düşünce ve iletişim becerilerini geliştirmek ve bireyleri eğlendirerek mutlu etmek için oyun atölyesine odaklanıldı. Bu atölyede hazırlanan oyunlarda geri dönüştürülebilir materyaller kullanılarak geri dönüşüm konusuna da dikkat çekildi” dedi.

Projeden öğrencilerin ve yaşlı bireylerin mutlu olduklarını ifade eden Doç. Dr. Bilgilier, “Biz proje sonucunda yaşlı bireylerin atölyelerde keyifli vakit geçirmeleri, sosyal becerilerinin geliştirilmeleri, hayata karşı umut, sevinç, enerji ve farkındalık kazanmalarını hedeflemiştik. Yaşlı bireylerle atölye bitişi konuştuğumuzda ‘Lütfen her hafta gelin, bizi çok mutlu ettiniz’, ‘Günümüzü şenlendirdiniz’ gibi geri dönüşler aldık. Buda bizi çok mutlu etti” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir