Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği Başkanı Egeli bilim insanı Prof. Dr. Karasu oldu

Ege Üniversitesi akademisyenleri yaptıkları çalışmalarla ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda önemli görevler üstlenmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıklar Anabilim Dalı Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Zeki Karasu, Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği (TKAD) Başkanlığına seçildi. Dernek, karaciğer ve ilgili konuların araştırılmasını teşvik edip destekliyor.

Prof. Dr. Karasu’yu makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz öğretim üyelerinin ulusal ve uluslararası saygın kuruluşlarda önemli görevler alması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Akademisyenlerimiz bilimsel faaliyetleriyle önemli görevler üstleniyorlar. Bilgi ve tecrübelerini her fırsatta toplumla, öğrencileriyle ve meslektaşlarıyla paylaşıyorlar. Bu vesileyle Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Abdullah Zeki Karasu hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Dernek hakkında bilgi veren Prof. Dr. Karasu, “TKAD, karaciğer hastalıkları ile ilgili her türlü bilimsel çalışma, araştırma, toplumsal farkındalık yaratma konularında faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir dernektir. Karaciğer hastalıkları konusunda çalışan tüm uluslararası bilimsel kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek de derneğin önemli bir misyonudur. Bu çerçevede Amerika Karaciğer Hastalıkları Araştırma Derneği (AASLD) ve Avrupa Karaciğer Araştırmaları Derneği (EASL) ile yakın işbirliği içinde çalışmalarını sürdüren TKAD genç bilim insanlarının yurt içi ve yurt dışı mesleki eğitim faaliyetlerine de katkı veriyor. 1992 yılında faaliyete geçmiş olan TKAD’ın halen binin üzerinde üyesi bulunuyor. Ege Üniversitesi öğretim üyesi olarak bu dernekte başkanlık yapmak benim için gurur verici” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir