Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Prof. Dr. Gültekin, “Gastronomi alanında tarihi bir sempozyuma imza attık”

“4.Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” sona erdi

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından “Afet Dönemlerinde Gastronomi ve Beslenme”  temasıyla düzenlenen  “4.Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” sona erdi. İki gün süren sempozyum kapsamında Gastronomi alanına yönelik 35 farklı üniversiteden 71 bildiri sunuldu.

Gastronomi kültürünün geliştirilmesi adına verimli bir sempozyum geçirdiklerini ifade eden EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Yoğun bir katılımla birlikte nitelikli sunumlar gerçekleştirerek çok verimli bir sempozyumu geride bıraktık. Uluslararası alanda gastronomi, beslenme ve turizm uzmanları ile akademisyenleri bir araya getiren sempozyumda, yakın zamanda yaşadığımız büyük deprem felaketini de göz önünde bulundurarak ‘Afet Dönemlerinde Gastronomi ve Beslenme” temasını ön planda tuttuk. Amacımız Türkiye’nin gastronomi kültürünü ve turizm zenginliği görünür kılmak. Pek çok farklı ülkeden uzmanların katıldığı, tarihi nitelik taşıyan bu sempozyumu düzenlediğimiz için gurur duyuyoruz. Bu yıl hibrit olarak gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuzu önümüzdeki yıl tamamen yüz yüze yapmayı planlıyoruz. Sempozyumumuza katılan, bildiri sunan, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sempozyumda iki gün boyunca alanında uzman kişiler tarafından; “Gastronomi Tarihi”, “Gastronomi Turizmi”, “Gastronomi ve Tarım”, “Gastronomi ve Kültürel Miras”, “Gastronomi Endüstrisinin Geleceği”, “Gastronomi Eğitiminde Yaklaşımlar”, “Slow Food ve Yerel Gıdalar”, “Turizm Rehberliği ve Gastronomi İlişkisi”, “Ekoturizm”, “Tarım Turizmi”, “Kültürel Miras ve Turizm”, “Turizm Yönetimi” gibi konular tartışıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir