Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli gençlerden hastalara moral verecek sanat projesi

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında yürüttükleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Urla Devlet Hastanesinin duvarlarını resimlediler. EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci’nin yürütücülüğünde, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri, Urla Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisi iç duvarlarını 12 duvar resmi ile renklendirdiler.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, “Urla Devlet Hastanesine her gün gelen hasta veya bebek bekleyen kadın ve hasta çocukların hastane sürecinde ihtiyaçları olan psikolojik desteğe katkı sunmak; doğum yapan annelerin ve hasta çocukların psikolojik ihtiyaçlarını bir nebze karşılayabilmek, onlara moral ve motivasyon kaynağı olmak adına hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Servisine ve bu servisin bünyesinde yer alan ‘Gebe Okulu’ duvarlarına, öğrencilerimizle beraber izleyicide hoş etki bırakacak, ilgi çekici, estetik eserler bırakmayı amaçladık” diye konuştu.

Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci ve projede görevli 4. Sınıf öğrencileri Demet Akbulut, Rohat Demir, Ecem Eylül Metin, Beyza Dalman, Ahmet Girgin,  Demet Akbulut’a, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir