Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Prof. Dr. Budak “Uluslararası nitelikte bir basım ve yayınevine sahibiz”

EÜ Basım ve Yayınevi baştan aşağı yenilendi

Rektör Prof. Dr. Budak “Uluslararası nitelikte bir basım ve yayınevine sahibiz”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, fiziki ve teknik altyapısı yenilerek güçlendirilen EÜ Basım ve Yayınevini ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak bilimsel çalışmaların çıktıları olan yayınlara özel önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Budak, “Basım ve Yayınevimiz, yenilenen altyapısı ve nitelikli yayınları ile bilim dünyasına hizmet sunmaya devam ediyor” dedi.

Ege Üniversitesine uluslararası nitelikte bir basım ve yayınevi kazandırdıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilimsel yayınlar bir üniversitenin en önemli çıktılarından biridir. Bilginin derlenmesi, basımı, yayımı da bu nokta görünür olmada önem arz etmektedir. Dolayısıyla biz de Basım ve Yayınevimizi günümüz koşullarına uygun olarak yenileyerek, gelecekteki hedeflerimize daha nitelikli katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturduk. Ulusal ve uluslararası tanınır bir yayınevine sahibiz. Birimimiz tarafından yayımlanan kitaplar,  YÖK’ün tanıdığı üniversitelerin kataloglarında da yer alıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayıncı Sertifikasına sahip bir yayıneviyiz. Aynı zamanda uluslararası düzeyde de düzenli faaliyetler yürütüyoruz” diye konuştu.

Basım ve Yayınevinde verilen hizmetlerden bahseden Prof. Dr. Budak, “Birimimiz, kurum içi ve dışına kişi ve kurumlara dizgi, tasarım, mizanpaj, dijital ve ofset renkli ve tek renk baskı, kırım-harman, kesim, ciltleme hizmetleri veriyor. Basım ve Yayınevimizden çıkan 15 farklı süreli yayın, 481 farklı kitap ve 34 farklı e-kitap olmak üzere güncel olarak toplam 530 farklı yayını bulunuyor. Online kitap satış web sayfamızla da üniversitemiz yayınlarını ülkemizin her noktasına ulaştırıyoruz. Ulusal ve uluslararası dağıtım ağları ve yaygın zincir mağazalarla iş birliği yaparak yayınlarımızı daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyoruz. Kaliteli ve nitelikli basım ve yayıncılık hizmeti verebilmek hedefiyle çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Emekleri için birim çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Hem yenilendik hem de hizmet ağımızı genişlettik”

Basım ve Yayınevi Şube Müdürü Leyla Durukan ise; “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak, işçi sağlığı ve güvenliği konusundaki hassasiyetiyle, çalışanların daha rahat ve huzurlu ortamlarda üretime devam edebilmesinin önemini paylaştığı ziyaretinde,  binamızı yerinde inceledi. Eksiklik ve ihtiyaçların tespit edilmesini sağlayarak, binamızın iç dış bakım ve onarımı, atölye ortamının daha hijyen ve günümüz koşullarına uygun hale getirilmesini hızlandırarak çözümledi.  Basımevi Şube Müdürlüğü binamız yenilenirken, Ulusal ve Uluslararası Basım ve Yayınevi Şube Müdürlüğü olarak antetimiz yenilendi ve hizmet ağımız genişledi. Üniversitemize ait akademik eserlerin basımı, satışı ve takibinin kolaylaştırılması için kitap satış birimimiz binamıza taşındı. Online kitap satış sayfamızla öğrencilerin kolaylıkla kitaplara ulaşımı sağlandı. Akademik yayınlarımız Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderime başlandı. Destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Çalışanlar memnuniyetlerini dile getirdiler

Yenilenen fiziki koşullarla daha verimli bir çalışma ortamına sahip olan Basım ve Yayınevi çalışanları da yaşanan dönüşümden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Tekniker Hakan Özel, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamızın ilgi ve alakasıyla Basımevimizde çok köklü değişiklikler gerçekleştirildi. Bakım, onarım, boyama, havalandırma, ışıklandırma yapılarak ışıl ışıl, tertemiz bir çalışma ortamı oluşturuldu. Tuvaletler, soyunma odaları, yenilendi. Yapılan bu değişiklikler aynı zamanda kişiler arasında uyumu ve huzurlu bir çalışma ortamını da beraberinde getirdi” dedi. Tekniker Pakize Akçakır ise “Basımevi Şube Müdürlüğümüz, Rektörümüzün katkılarıyla değişen ve gelişen yüzüyle, Ege Üniversitesi misyon ve vizyonuna uyumlu hizmet ve öğrenci odaklı olarak üretimine ara vermeden devam ediyor” diye konuştu.

Daha sağlıklı çalışma koşullarına kavuştuklarına dikkat çeken Teknisyen Alpay Köse, “Daha önce iş yerimizde çalışırken kullandığımız çeşitli maddelerin kokusu üzerimize siniyordu. Kıyafetlerimizi her gün değiştirsek de çözüm olmuyordu. Rektörümüzün destekleriyle gerçekleştirilen bakım, onarım, tadilat ve havalandırma sistemi sayesinde iş yerimde nefes alamadığım günlerden bu günlere geldim. Böyle temiz, aydınlık ve ferah bir çalışma ortamı yarattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Basımevi işçilerinden Özgür Atuk da “Binamızda uzun yıllardan beri ilk defa bakım onarım çalışması yapıldı. Havalandırma, ışıklandırma, soyunma odaları, kendimize ait giysi dolapları, iş giysileri ile huzurlu bir çalışma ortamı yaratılmış oldu. Bu olanakları sağladığı için başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza ve Müdürümüz Leyla Durukan’a çok teşekkür ederim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir