Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli genç bilim insanı Dr. Özgenç’e TÜBA-  TEKNOFEST doktora bilim ödülü

TEKNOFEST’te Ege Üniversitesine Doktora Bilim Ödülü

Egeli genç bilim insanı Dr. Özgenç’e TÜBA-  TEKNOFEST doktora bilim ödülü

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri’ni kazanan isimler belli oldu. Egeli genç bilim insanı Dr. Öğr. üyesi Emre Özgenç, “Meme Kanseri Tedavisinde Kullanılmak Üzere LU-177 ile Radyoişaretlenecek Yeni Bir Radyofarmasötik Kitinin Geliştirilmesi” teziyle TEKNOFEST doktora bilim ödüllerinde Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında 3’üncü oldu.

Genç bilim insanlarına başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Dünyanın en kapsamlı teknoloji organizasyonlarından birisi olan TEKNOFEST’i Millî Teknoloji Hamlemizin lokomotifi olarak görüyoruz. Bu kapsamda bu büyük festivalin paydaşı olarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.  Ege Üniversitesi olarak bilimsel çalışmalara her zaman destek vererek genç bilim insanlarının yanında olmaya devam ediyoruz. TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında özgün tematik konular içeren, Türkiye kaynaklı üretilmiş doktora tezleri, programın ödül komitesi tarafından değerlendirilerek sonuçlar açıklandı. Türkiye Bilimler Akademisi TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri’nde Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında  üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yaptığı  ‘Meme Kanseri Tedavisinde Kullanılmak Üzere LU-177 ile Radyoişaretlenecek Yeni Bir Radyofarmasötik Kitinin Geliştirilmesi’ doktora teziyle üçüncü olan Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Dr.  Emre Özgenç ve danışmanı Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Evren Atlıhan Gündoğdu’yu tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum. Heyecanımıza katkı veren akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi.

Doktora Bilim Ödülleri Programı’na son 3 yıl içinde, TEKNOFEST’in öncelikli alanları olarak gösterilen Teknoloji ve Tasarım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri ve Biyoteknoloji, Milli Teknoloji Hamlesi’nin Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları, Güvenlik Politikaları hakkında tamamlanan ve savunulan doktora tezleriyle, bilim insanları başvurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir