Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli öğrencilerden patili dostlarına yardım eli

Süleyman Ali Sönmez

Ege Üniversitesinde (EÜ) geliştirilen sosyal sorumluluk projeleri, akademik ve idari birimlerin yanı sıra; Egeli öğrencileri de toplumsal fayda amacıyla bir araya getiriyor. EÜ İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen ve koordinatörlüğünü Halkla İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in yaptığı “Patini Uzat” projesi, kamuoyunda hayvanlar için duyarlılık yaratılmasını amaçlıyor. İletişim Fakültesi olarak toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla bugüne kadar pek çok sosyal sorumluk projesi hazırladıklarını söyleyen Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin,   proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi.

Hayvanların ihtiyaçlarını belirleyen öğrenciler, bu kapsamda topladıkları yardımları barınaklara ulaştırmayı amaçladıkları bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor. Proje; barınaklardaki hayvanlara mama ve ilaç yardımlarının ulaştırılması başta olmak üzere, hayvanları sahiplendirme, kamuoyunda farkındalık yaratma, sosyal medyada çeşitli içerikler kazandırma gibi faaliyetleri barındırıyor. Bunun yanı sıra, Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğunun bakımını yaptığı kedi ve köpekler için de mama ve tasma bağışı gerçekleştiriyor.

“Sürdürülebilir bir dünya için çalışıyoruz”

Proje hakkında konuşan Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier, “Sürdürebilir bir dünya için patili dostlarımız, hayvanseverler ve gönüllü veterinerlerle el ele verdiğimiz bu projede İzmir’deki farklı ilçelerde bulunan hayvan barınaklarını tespit edip hem telefon üzerinden hem de yüz yüze görüşmeler sağlanarak ihtiyaç listeleri belirlenmekte. İhtiyaç listeleri doğrultusunda gerekli yerlerle irtibata geçilerek bu ihtiyaçlar sağlanıyor. Ayrıca proje kapsamında hayvansever evcil hayvan sahipleri ile derinlemesine görüşmeler yapılarak, elde edilen veriler kapsamında evcil hayvanlar, barınaklar ve bu barınaklarda yaşayan hayvanlarla ilgili görüşleri ve düşünceleri öğrenilmekte. Bu doğrultuda daha iyi şartlarda hayvanların yaşamasını sağlamak ve sürdürebilir bir dünya yaratmak için hayvanseverlerle birlikte öneriler sunulmakta. Ayrıca konu ile ilgili çeşitli tanıtım videoları hazırlanıp sosyal medya hesaplarından farkındalık yaratma amacıyla paylaşımlar yapılacak” dedi.

“İnsanlar ve hayvanlar dostça yaşamalı”

“Patini Uzat” projesinin oluşma sürecini aktaran Doç. Dr. Bilgilier, “Hayvanseverler olarak çevremizde yaptığımız ön görüşmeler sonucunda barınakların ilaç, tek kullanımlık plastik eldiven, mama, gazete, vb. temel malzemelere ihtiyaçları olduğu tespit edildi. Bu ihtiyaçlardan hareketle belirlenen hedef kitlenin özelliklerine uygun olarak toplanan ön ihtiyaçlar ulaştırılmasının gerekliliği ortaya çıktı. Bu nedenle planladığımız projemizin toplumsal farkındalık, dayanışma ve paylaşma ruhuyla hayvan dostu toplum yaratmak için el ele vermenin kaçınılmaz olduğu anlaşıldı. Sürdürebilir bir dünya için insan ve hayvanlar toplumda birlikte dostça yaşamalıdırlar” diye konuştu.

Projede Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in yanı sıra EÜ İletişim Fakültesi öğrencileri İlker Çacur, Aslı Demiröz, Sude Dercan, Buse Günay, Cemile Nur Aydın ve Ezgi Sultansuyu da yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir