Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

 Türkiye’yi, Egeli Milli Kimya Gücü temsil edecek

 Fikirler Yarışıyor (FICS) 2023 Yarışmasında Ege Üniversitesinin Milli Kimya Gücü, Türkiye birincisi oldu

 Türkiye’yi, Egeli Milli Kimya Gücü temsil edecek

Ege Üniversitesi Milli Kimya Gücü takımı, Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü ile Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi NUST iş birliğiyle düzenlenen ‘Toplum İçin Yenilikçi ve Yaratıcı Çözümler Bulma Yarışması (FICS) 2023”ün Türkiye etabında birinci oldu. Türkiye’yi, uluslararası arenada temsil etme hakkı kazanan Milli Kimya Gücü takımı ile gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Pakistan’da gerçekleştirilecek olan FICS-2023’ün final yarışmasına katılacak Egeli ekibi tebrik ederek başarılar diledi.

‘Fikirler Yarışıyor FICS 2023’ün Türkiye ayağı Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye’den, 19 üniversiteden, 19 proje ekibinin katıldığı yarışmada birinciliği Ege Üniversitesinin Milli Kimya Gücü takımı kazandı. Gazi Üniversitesi yarışmada ikinci sırada yer alırken, Selçuk Üniversitesi üçüncü, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi dördüncü ve Başkent Üniversitesi beşinci oldu.  Milli Kimya Gücü ekibine ödüllerini ve sertifikalarını, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, NUST İnovasyon ve Ticaret Ofisi Müdürü Mr. Muhammad Anwar Fareid ve NUST Rektör Yardımcısı Dr. Rizwan Riaz taktim etti.  Bu sonuçla Ege Üniversitesinin Milli Kimya Gücü takımı, Pakistan’da gerçekleştirilecek olan FICS -2023’ün final yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Eğitim -öğretim, araştırma- geliştirme, sosyal sorumluluk – topluma katkı, uluslararasılaşma alanlarında örnek proje ve uygulamaları ile öne çıkan üniversitemiz, girişimci ve yenilikçi fikirleri destekleyerek, içinde bulunduğu toplumun değerlerini özümsemiş sorumluluk ve aidiyet bilinci yüksek bireyleri ülkemize ve bilim dünyasına kazandırmayı sürdürüyor. Tam akredite bir araştırma üniversitesi olmanın bilinci ve sorumluluğu ile yüksek motivasyon ve multidisipliner bir anlayışla uluslararası tanınır bir üniversite olma vizyonu ile bilim yolculuğuna devam eden üniversitemiz, bu doğrultuda uluslararası arenada daha çok görünür olmaya, daha nitelikli faaliyetler yürütmeye ve iş birlikleri yapmaya önem veriyor. Bu felsefe ile Milli Kimya Gücü takımımız,  Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen Fikirler Yarışıyor etkinliğine katılarak elde ettiği başarı ile hem üniversitemizi hem de ülkemizi temsil etme başarısı elde etti. Girişimciliği ve yenilikçiliği önceleyerek topluma fayda sağlayacak ürün ve hizmetlerin ortaya çıkmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu uluslararası yarışmada üniversitemiz birinci oldu. Pakistan’da düzenlenecek olan FİCS 2023 finaline davet edilen Milli Kimya Gücü ekibimiz, ülkemizi Pakistan’da temsil etme hakkı kazandı. Milli Kimya Gücü ekibimize ve danışman hocamız Prof. Dr. Sabriye Yuşan başta olmak üzere yenilikçi fikirleri ile toplumumuza, insanlığa ve bilime katkı sağlayan mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Sabriye Yuşan danışmanlığındaki Milli Kimya Gücü takımında öğrenciler; Recep Sıvacı, Ozan Ali Dündar, Birce Çelikcan, Zeliha Eren yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir