Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Depremzede çocuklar İzmir’in kültürel miraslarını gezerek öğreniyor

DEÇİZ projesi ile afetten etkilenen çocuklar eğlenerek moral buluyor

Depremzede çocuklar İzmir’in kültürel miraslarını gezerek öğreniyor

Ege Üniversitesi, asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak adına yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. EÜ Edebiyat Fakültesi Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı öğrencilerinin Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran danışmanlığında yürüttüğü  “İzmir’in Kültürel Mirasını ve Arkeolojisini Gezerek Öğretiyoruz Projesi” (DEÇİZ) kapsamında depremzede çocuklar, EÜ Botanik Bahçesini ve Tabiat Tarihi Müzesini gezerek hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Projenin amacını anlatan Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran, “Bu projede hedefimiz, deprem bölgesinden İzmir’e gelen çocuklara, yaşadığımız şehrin arkeolojik zenginliğini, tarihini ve kültürünü rehberliğimizde gezdirerek öğretmek ve böylece psikolojik açıdan destek olmaktır. Bir diğer amacımız da çocuklara arkeoloji, müze ve müzecilik, kültürel mirasımız, bunun önemi ve korunması konusunda farkındalık sağlamaktır. Bu amaçlar doğrultusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Genç İzmir’in iş birliği ile yürüttüğümüz “DEÇİZ” projesiyle, belirlemiş olduğumuz alanlarda yaklaşık on beş depremzede çocuğumuzu velileriyle birlikte bu zorlu dönemde eğlendirmeyi ve bilgilendirerek psikolojik destek sağlamayı planlıyoruz” dedi.

Proje kapsamında Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Herbaryum Araştırma ve Uygulama Merkezini gezen depremzede çocuklar ve aileleri buradaki bitki çeşitlerini inceleyerek bilgiler aldılar. Daha sonra Tabiat Müzesini gezen çocuklar Paleontoloji, Kayaç ve Mineraller, Kuşlar, Genel Zooloji ve Evrim-Karşılaştırmalı Osteoloji Galerisini ziyaret ettiler.  Minikler, müzede yer alan dev dinozor iskeletine de büyük ilgi gösterdiler.

Danışmanlığını Dr. Öğretim Üyesi Mücella Erdalkıran’ın yürüttüğü projede anabilim dalı öğrencileri; Ali Tanju Oğuz, Emre Gökalp Özkaya, Ayten Demirtaş, Zehra Bahr Erdim, Mutlu Yelda Zoral Yücebaş ve Kübra Ucun yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir