Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen araştırmalarını Danimarka’da sürdürecek

 Ülkemizde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)  nezdinde en fazla proje yapan ve projesi en fazla kabul gören üniversitelerin başında gelen Ege Üniversitesi bünyesinde nitelikli akademisyenlerin ürettiği projeler sınırları aşıp yurt dışına taşınıyor. EÜ Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Uzm. Ecz. Elif Alan Albayrak’ın, Doç. Dr. Gülnur Sevin danışmanlığında hazırladığı “Ostolün Erektil Fonksiyondaki Yararlı Etkilerinde H2S’in Rolünün Araştırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazandı. Uzm. Ecz. Albayrak, proje kapsamında çalışmalarını dört ay boyunca Danimarka’da sürdürecek.

Başarılı akademisyenleri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesinin adını yurt dışında daha fazla duyurmak ve hak ettiği noktaya taşıma adına uluslararasılaşma misyonumuz kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eczacılık Fakültemiz akademisyenleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK’tan burs almaya hak kazanan projemiz ile çalışmalarımızı yurt dışına taşıma fırsatı bulduk. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan ise, “Üniversitemizin ‘uluslararasılaşma’ ve ‘araştırma üniversitesi’ vizyonu doğrultusunda Eczacılık Fakültemiz, 2023 yılında da bu doğrultuda katkı vermeyi sürdürüyor. Fakültenin Farmakoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Uzm. Ecz. Elif Alan Albayrak, Doç. Dr. Gülnur Sevin’in danışmanlığında hazırladığı proje ile TÜBİTAK 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Burs Programı kapsamında burs almaya hak kazandı.  Bu proje kapsamında araştırma görevlimiz dört ay süresince Danimarka Aarhus Üniversitesinde çalışmalarını gerçekleştirecek. Danışman hocamızı ve öğrencisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir