Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Gastronomi Akademisinden “Kıyı Ege Mutfağı” ve “Temel Barista Eğitimi”

 Türkiye’nin model ‘Gastronomi Akademisi’  eğitimlerine başlıyor

EÜ Gastronomi Akademisinden “Kıyı Ege Mutfağı” ve “Temel Barista Eğitimi”

İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni, gastronomi turizminin önemli merkezlerinden birisi haline getirmek amacıyla Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın vizyonerliği, Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’in girişimleri ile eğitim öğretim ve araştırma geliştirmeye kazandırılan EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi eğitimlerine başlıyor.

EÜ Çeşme Turizm Fakültesinde rekor bir bağışla kısa sürede yapımı tamamlanarak hizmete açılan Gastronomi Akademisi,  tam akredite araştırma üniversitesinin bilimsel gücünü toplumla buluşturuyor. EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisinde “Feyza’nın Mutfağı” sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Kıyı Ege Mutfağı” ve “Temel Barista Eğitimi” atölyeleri düzenlenecek.  Eğitimler, Çeşme Turizm Fakültesi ve Bridge to Turkey (BTF) iş birliği ile yapılacak.

Türkiye’de gastronomi eğitimi alanında bir ilk olan ve son teknoloji ile donatılan EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi,  gastronomi alanında kendini geliştirmek isteyenlere yönelik eğitim programları düzenlemeye başladı. Eğitimler, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM) iş birliği ile yapılacak. Feyza’nın Mutfağı sosyal sorumluluk projesi altında düzenlenecek olan “Kıyı Ege Mutfağı” 3 Mayıs Çarşamba günü, “Temel Barista Eğitimi” atölyesi ise 4 Mayıs Perşembe günü başlayacak. Mutfak şefi olmayı hayal eden, gastronomiye ve mutfağa ilgi duyan herkes eğitimlere ücretsiz olarak katılabilecek.

Beş hafta boyunca devam edecek eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Atölyelere katılmak isteyenler, EÜ Çeşme Turizm Fakültesine yüz yüze ya da fakültenin web sayfası üzerinden çevrimiçi olarak başvuru yapabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir