Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Genç İletişimcilerden “Engelsiz Tebessüm” projesi

EÜ İletişim Fakültesinden “Sosyal Sorumluluk” atağı

Genç İletişimcilerden “Engelsiz Tebessüm” projesi

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalığı artırmaya devam ediyor. Danışmanlığını İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hidaye Aydan Bilgilier’in üstlendiği “Engelsiz Tebessüm” isimli sosyal sorumluluk projesi,  engelli öğrenciler ile üniversite öğrencilerini buluşturmayı ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Proje ekibinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri Zehra Dilara Ekinci, İlayda Karabulut, Meryem Tokail, İrem Özçınar yer alıyor.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin proje ekibini makamında ağırlayarak tebrik etti. Prof. Dr. Gültekin, “İletişim Fakültesi olarak sosyal sorumluluk projelerimize hız kesemden devam ediyoruz. Hocalarımız ve öğrencilerimiz bu konularda çok özenli çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu noktada Engelsiz Tebessüm sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiren proje koordinatörü Aydan hocamız ve öğrencilerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Aydan Bilgilier, “Engelsiz Tebessüm Projesi ile engeli bulunan 8-18 yaş grubunda yer alan fiziksel ve zihinsel engelli öğrenciler ile 18-25 yaş grubu üniversite öğrencilerini buluşturmak ve onlar ile iletişim becerilerini geliştirmek başta olmak üzere motor becerileri, sosyal beceriler, bilişsel beceriler ve duyuşsal becerilerine katkı sağlayacak etkinlikler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerin,  spor, sanat ve iletişim için yeterli olduklarını vurgulamayı esas aldığımız bu projede; ilk faaliyetimiz basketbol etkinliği olacak. Daha sonra öğrenciler takım çalışmasına dayanarak hayal güçlerini kullanıp beraber kedi evlerini boyayacak. Son olarak da kukla oyunu ile gündelik hayatta karşı karşıya kaldıkları durumlarda nasıl empati kurabileceklerini öğrenecekler” dedi.

Doç. Dr. Bilgilier, proje kapsamında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin engelli bireyler ile etkili iletişim kurabilme adına farkındalık kazanacağını ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir