Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesi yurt dışındaki başarılı Türk Akademisyenleri ağırlamaya devam ediyor

Konuk bilim insanı olarak EÜ’ye gelen Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı, deneyimlerini Egelilerle paylaştı

 Ege Üniversitesi yurt dışındaki başarılı Türk Akademisyenleri ağırlamaya devam ediyor

Uluslararasılaşma misyonuyla çeşitli ülkelerden üniversitelerle iş birliği ağını genişleten Ege Üniversitesi, yurt dışında çalışmalarını sürdüren yetenekli Türk akademisyenleri ortak projeler kapsamında ağırlamaya devam ediyor. The Forsyth Institute Harvard School of Dental Medicine öğretim üyesi Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi (ARGEFAR) bünyesinde, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen “2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı” kapsamında konuk akademisyen olarak iş birliği çalışmaları yürütüyor.

ARGERFAR Müdürü Doç. Dr. İskender İnce ve Egeli bilim insanlarıyla birlikte Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı makamında ziyaret eden Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı, ortak yürütülecek projeler ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Kantarcı’yı Ege Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Prof. Dr. Alpdoğan Kantarcı hocamızla, hâlihazırda yürütülen ve gelecekte yürütülmesi planlanan iş birlikleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Hocamız ayrıca periodontitis deney hayvanı modeli geliştirilmesi konusunda araştırmacılarımızla birlikte ARGEFAR’da uygulamalar gerçekleştirdi. Lisans ve lisansüstü öğrencilerimizle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Ege Üniversitesi olarak uluslararasılaşma alanında yaptığımız çalışmalara sürekli yenilerini ekleyerek dünyaya açılmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Egeli akademisyenlerle deneyimlerini paylaştı

Prof. Dr. Kantarcı’nın Ege Üniversitesinde bulunacağı zaman içerisinde pek çok etkinliğe katılım gösterdiğini söyleyen ARGEFAR Müdürü Doç. Dr. İskender İnce, “Prof. Dr. Kantarcı, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde Periodontoloji Sempozyumunda ‘Periodontal Dokularda Yaşlanmaya Bağlı Ortaya Çıkan Değişiklikler ve Sistemik Hastalıklar’  başlıklı bir sunum yaptı. Daha sonra ARGEFAR’ın ev sahipliğinde  ‘Diş Hekimliği’nde Ürün Geliştirme Çalışmalarında Disiplinlerarası Yaklaşımlar ve İşbirliği Çalıştayı’na katıldı. Prof. Dr. Kantarcı; Diş Hekimliği, Kimya, Biyoloji ve Eczacılık alanlarından katılımcı hocalarımızla,  multidisipliner yaklaşımla yeni ürün ve dozaj şekillerinin tasarlanması konusunda yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi ve deneyimlerini paylaşarak yeni fikirlerin ve işbirliklerinin oluşmasına yönelik interaktif bir toplantı gerçekleştirdi” dedi.

Multidisipliner uluslararası projeler

ARGEFAR’ın uluslararası iş birliği projelerine değinen Doç. Dr. İnce, “Merkezimizde,  uluslararası iş birliği projeleri kapsamında Bilimsel Araştırmalar Proje Koordinatörlüğü tarafından desteklenen iki proje yürütülüyor. Proje ekibinde Diş Hekimliği, Eczacılık ve Kimya alanlarından hocalarımız bulunuyor. Multidisipliner bir yaklaşımla, Periodontitis tedavisinde lokal olarak uygulanacak kombine ürünler içeren prototip ürünlerin geliştirilmesini, in vitro ve in vivo olarak incelenmesini hedefliyoruz. Prototip ürünün geliştirilmesi, karakterizasyonu ve kalite kontrol çalışmaları ARGEFAR’da, in vivo  etkinlik çalışmaları deney hayvanı modeli  üzerinde The Forsyth Institute Harvard School of Dental Medicine’da gerçekleştirilecek. Uluslararası iş birliği projeleri kapsamında desteklenen projelerin birincisinde prototip ürün geliştirildi. Projeden elde edilen veriler ile patent başvurusu ve yayın hazırlanıyor. İkinci projenin ön çalışmalarını da şu aşamada gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir