Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Ters Yüz Öğrenme Modeli”

Egeli bilim insanı Doç. Dr. Özdemir’den EÜ’nün dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerine katkı sunan proje

“Ters Yüz Öğrenme Modeli”

Ege Üniversitesinin dijitaleşme ve uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde çalışmalarına hız veren Egeli bilim insanlarının bu alanlara yönelik yürüttükleri çalışmalar destek almaya devam ediyor. Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir’ in yaptığı, Doç. Dr. Bahadır Namdar’ın araştırmacı olarak görev aldığı “Ters Yüz Öğrenme Modeli” konulu proje Erasmus+ KA220- Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında desteklemeye hak kazandı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite araştırma üniversitemizde oluşturduğumuz bilim ve araştırma ekosisteminin olumlu yansımalarını almayı sürdürüyoruz. Kıymetli akademisyenlerimiz ürettiği projelerle, hem ulusal hem de uluslararası arenada adımızı duyurmaya devam ediyorlar. Üniversitemiz koordinatörlüğünde, dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda hazırlanan ‘Ters Yüz Öğrenme Modeli’ konulu proje ERASMUS+ KA220- Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında desteklemeye uygun bulundu. Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Nedim Özdemir ve Doç. Dr. Bahadır Namdar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Desteklenen 14 proje arasında yer aldı”

Proje ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir ise “Üniversitemizin dijitalleşme ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda hazırladığımız ‘Ters Yüz Öğrenme Modeli’ konulu ‘Flipping Learning Internationally in a Post Pandemic Era (FLIPP)’ adlı projemiz 154 başvuru arasından desteklenmeye hak kazanan 14 proje içerisinde yer aldı. ERASMUS+ KA220- Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları kapsamında hazırladığımız projenin koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi üstleniyor.  Projemizde, İzmir Hayrettin Duran Anadolu Lisesi ile birlikte 5 farklı ülkeden 3 üniversite ve 3 ortaöğretim kurumu yer alıyor. İki yıl süresince farklı branşlarda toplam 20 öğretmen ve yaklaşık 500 öğrencinin yer alacağı çalışmalarla dersin bilgi ve kavrama düzeyindeki içeriği evde, uygulama ve daha üst basamağına ait içeriği ise okulda öğretmen rehberliğinde yapılacak. Bu sayede öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerine katkı sunacağız” dedi.

Projenin yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir yaparken, Doç. Dr. Bahadır Namdar projede araştırmacı olarak yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir