Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Rektör Budak’tan öğrencilere ve firmalara fuar çağrısı

USEM, EÜ Başkanlığında “İş’te Sağlık, Sağlıkta Kariyerine Yön Ver” mottosu ile 17-18 Şubat’ta İzmir’de düzenlenecek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonu, Sağlık Bakanlığının paydaşlığı, Ege Üniversitesinin başkanlığında; İzmir Kâtip Çelebi, Manisa Celal Bayar, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri ve Uşak Üniversitelerinin iş birliğinde 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde İzmir’e düzenlenecek olan ” Uluslararası Sağlık, Estetik ve Medikal Kariyer Fuarı” (USEM) için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Türkiye ve dünyada; sağlık, estetik ve medikal alanında çalışan firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, araştırmacılar, sağlık profesyonelleri, üniversite öğrencileri ve mezunlar, sağlık alanında eğitim gören lise öğrencileri USEM kapsamında bir araya gelecek. Sağlık alanına ilgili duyan herkesin katılımına açık olan fuar, 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde Fuar İzmir A ve C Holleri’nde Ege Üniversitesi başkanlığında  “İş’te Sağlık, Sağlıkta Kariyerine Yön Ver” sloganıyla gerçekleşecek.

Ege Üniversitesi Rektörü ve Fuar İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Budak, geniş katılımlı bir fuar beklediklerini ifade ederek hem firmalara hem de öğrencilere fuara katılım çağrısında bulundu. Rektör Budak, özellikle öğrencilere seslenerek Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetenek Kapısı uygulamasında fuara mutlaka kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Fuar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Budak, “Sağlık, estetik ve medikal  alanlarında güncel gelişmelerin ve yeniliklerin konuşulacağı USEM23 Kariyer Fuarı’nda öğrenci ve mezunlar; bu alanda önde gelen firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş, staj ve kariyer fırsatlarına yönelik ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Sağlık profesyonellerinin de yer alacağı Fuarda öğrenciler, çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, sertifika ve eğitim programlarına, mülakat simülasyonlarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak mülakatlara katılabilecekler” dedi.

“Öğrenciler ve mezunlar ilk ağızdan bilgi alacaklar”

Fuarın öğrencilerle alanında uzman yetkilileri bir araya getireceğine dikkat çeken Prof. Dr. Budak, “USEM Kariyer Fuarında katılımcılar;  stant ziyaretleri ile sağlık alanında söz sahibi firmalar ve kurumlarla tanışacak; istihdam, kariyer gelişimi, sağlıklı yaşam fırsatları konularında ilk ağızdan bilgi alabilecekler. Ünlü bilim insanları ve alanında uzman kişilerin interaktif aktarımlarıyla kişisel ve mesleki gelişim sağlayacaklar. İş hayatında, işe giriş sürecinde ve yaşamda karşılaşacakları sorunlara yönelik örnek olay çalışmalarıyla tecrübe edinecekler. Öğrencilere, mülakat simülasyonlarıyla iş hayatına girişte farkındalık kazanmaları sağlanacak. Atölye çalışmalarıyla alanında uzman kişilerle birebir görüşme ve çalışma fırsatı yakalayabilecek. Üniversite adayları, üniversitelerdeki sağlık alanlarına yönelik tanıtımlardan faydalanacaklar. Sağlıklı yaşam için destek ürün, medikal müdahaleler ve cihazlar hakkında bilgi edinecekler.  Fuar boyunca kazanılan deneyimler sertifikalandırılacak” diye konuştu.

“Firmalar kendilerini tanıtma fırsatı bulacaklar”

Fuarın, katılımcı firmalar açısından da pek çok avantaj barındırdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Firma ve kurumlar, öğrencilerin ve mezunların katılım göstereceği bu fuarda onlarla bir araya gelme şansı yakalayacak. Hastaneler, kendilerini tanıtma fırsatı bulabilecek. Firmalar birbirleriyle iletişime girebilecek. Firmalar, hastanelerle iletişime girebilecek. Katılımcılar kendi iş alanları ve pozisyonlarına uygun firmaları tanıyıp başvuru yapabilecekler. Kendileri için sağlanacak özel mülakat odalarıyla diledikleri ve aradıkları profildeki öğrenci ve mezunlarla birebir mülakatlar gerçekleştirebilecek. Etkinliğe katılarak genç istihdamı ile ilgili uluslararası çapta öneme sahip bu organizasyonun bir parçası olabilecek. 40 bin metrekarelik alana 500’e yakın firma yerleşecek etkinlik salonları, eğitim alanları, mülakat ve simülasyon odaları olacak” dedi.

Yetenek Kapısı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla bir internet platformu olan ‘Yetenek Kapısı’nı üniversitelerin hizmetine sunmuştu. Kariyer Merkezlerinin ihtiyaçlarına göre hazırlanan ‘Yetenek Kapısı’ platformu, gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlayan bir platform. Öğrenciler ve mezunlar, ‘Yetenek Kapısı’nda profil oluşturarak, kariyer ağına ilk adımı atarken; oluşturulan profil aracılığıyla, kariyer fuarları, etkinlikler ve eğitimleri inceleyebiliyorlar.  Ayrıca ‘Yetenek Kapısı’ işverenler için de doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmayı kolaylaştırıyor. Öğrenciler, USEM Kariyer Fuarına  “yetenekkapisi.org” adresinden kayıtlarını yaptırabiliyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir