Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

“Sağlık, Estetik ve Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı” 17-18 Şubat’ta İzmir’de düzenlenecek

Ege Üniversitesi, öğrencilerin kariyerlerine yönelik önemli bir fuara daha başkanlık yapacak

 “Sağlık, Estetik ve Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı” 17-18 Şubat’ta İzmir’de düzenlenecek

*Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilimsel etkinlikleri ile adından söz ettiren vizyon sahibi bir üniversite olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ diye nitelendirdiğimiz Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da ülkemiz için yararlı çalışmalara öncülük etmeye, gençlerimizin gelişimine destek olmaya, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın kariyerlerini geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı iş birliğinde,  Ege Üniversitesinin başkanlığında; İzmir Kâtip Çelebi, Manisa Celal Bayar, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri ve Uşak Üniversitelerinin ortaklığında  “Sağlık, Estetik ve Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı” düzenlenecek.

Sağlık, estetik ve medikal sektörlerinin ulusal ve küresel firmaları ile öğrenciler ve akademisyenler 17-18 Şubat 2023 tarihlerinde İzmir’de “Sağlık, Estetik, Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı”nda bir araya gelecek.

“Sağlık, Estetik, Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı”nın hazırlık toplantısı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın başkanlığında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Fuar İcra Heyeti ile paydaş üniversitelerin ilgili akademik birimlerinin yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.

Fuar ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonu, Sağlık Bakanlığı iş birliğinde,   üniversitemizin başkanlığında ve bölgemizden dört üniversitenin iş birliğinde  ‘Sağlık, Estetik, Medikal Uluslararası Kariyer Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. Fuar hazırlıklarımız kapsamında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanımız Sayın Doç. Dr. Salim Atay’ın başkanlığında, paydaş üniversitelerin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda üniversitemiz, fuarın başkanı olarak seçildi. Bu önemli organizasyonu 17- 18 Şubat 2023 tarihinde düzenleyeceğiz. Fuarın İcra Heyetinde yer alan üniversiteler ile iş birliği içerisinde ülkemize ve bölgemize yakışır bir fuar gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu.

Sağlık alanında birçok akademik ve hizmet birimini bünyesinde bulunduran Ege Üniversitesinin, sağlık temalı bir üniversite konseptine sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Sağlık alanında birçok akademik birimi bünyesinde bulunduran üniversitemizde 6 fakülte, 2 enstitü,  1 meslek yüksekokulu ve 14 uygulama ve araştırma merkezi sağlık temalı eğitim öğretim veriyor, araştırma geliştirme gerçekleştirip, topluma hizmet sunuyor. Bölgemizin hatta ülkemizin sağlıkta lider ve marka üniversiteyiz. Türkiye’nin sağlık üssü konumundayız. Güçlü bir sağlık alt yapımız var. Hem Tıp Fakültesi Hastanemiz hem de Diş Hekimliği Fakültemiz A Plus statüsünde ve Sağlık Bakanlığı Tarafından sağlık turizminde yetkilendirilmiş durumdalar.  Tıp, Diş Hekimliği, Hemşirelik, Eczacılık,  Sağlık Bilimleri fakültelerimiz ile bir yandan sağlık sektörüne yönelik geleceğimiz olan yeni nesilleri yetiştirirken bir yandan da ülkemizin yerli ve milli hedefleri doğrultusunda iş dünyası ile iş birliğinde önemli projelere ve  organizasyonlara imza atıyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Budak, “Uluslararası alanda tanınırlığını her geçen gün artıran, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemiz; geçen yıl bölgemizdeki 19 paydaş yükseköğretim kurumunun katılımı ile EGEKAF organizasyonu gerçekleştirdi. Bu fuarda bölgemiz gençlerini ve iş dünyasını bir araya getirdik.  65 bin öğrenci, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına ait 600’e yakın firmanın ve 100 binden fazla kişinin katılımı ile Avrupa’nın en büyük kariyer fuarına ev sahipliği yaptık. Ardından Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesini üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirdik.  Şimdi de yine öğrencilerimizi ve akademi dünyasını;  sağlık, estetik, kozmetik, eczacılık, medikal, tıbbı teknolojiler ve sağlık turizmi alanlarında hizmet veren firmalarla bir araya getireceğimiz uluslararası bir fuara daha imza atmanın hazırlığı içindeyiz. Yarının sağlık, estetik ve medikal dünyasında yer almak isteyen öğrencileri sektörün önde gelen firmaları ile bir araya getireceğiz. Bu organizasyon yine ülkemizin alanındaki önemli fuarlarından birisi olacağına inanıyorum.  Hem öğrenciler hem de mezunlar iş ve staj bağlantıları kuracaklar.   Fuar kapsamında düzenleyeceğimiz bilimsel etkinliklerle sektörel gelişmelere ilişkin en güncel bilgileri görünür kılacağız.  Öğrenci odaklı uygulamalarımız neticesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen E-insan lansman toplantısında ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimini En Etkin Şekilde Destekleyen Üniversite’ ödülüne layık görülen tek üniversiteyiz. Bilimsel etkinlikleri ile adından söz ettiren vizyon sahibi bir üniversite olarak, ‘Türkiye Yüzyılı’ diye nitelendirdiğimiz Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da ülkemiz için yararlı çalışmalara öncülük etmeye, gençlerimizin gelişimine destek olmaya, öğrencilerimizi mezunlarımızın kariyerlerini geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir