Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ’de “Ulusal Staj Programı” anlatıldı

Ege Meslek Yüksekokulundan  “Ulusal Staj Programı Tanıtım Toplantısı”

EÜ’de “Ulusal Staj Programı” anlatıldı

Ali Arif Aytekin – Utku Çelik

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu koordinatörlüğünde öğrencilerin kariyerlerini sağlıklı şekilde planlamalarına yardımcı olmak, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve bireysel potansiyellerini ortaya çıkarmak hedefiyle “Ulusal Staj Programı Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantıda Ege MYO Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan  ile Basım ve Yayım Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Umut Erdem, öğrencileri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Ulusal Staj Programı konusunda bilgilendirdiler.

“Sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır”

Ulusal Staj Programı hakkında bilgi veren Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emre Ercan,  “Egeli olmak bir ayrıcalık. Üniversitemiz, son 5 yılda büyük yol kat etti ve araştırma üniversitesi haline geldi. Üniversite-sanayi iş birliğinde sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü karşılama konusunda büyük rol oynadı. Ulusal staj programının ne olduğunu açıklamak için düzenlediğimiz bu toplantıda, sizlere uygun en iyi yerin belirlenmesi ve üniversite yaşamının yanı sıra kişisel yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel aktivitelerle daha anlamlı bir eğitim gerçekleştiriyoruz. Sektörü tanımak, öğrenim görülen bölümün iş hayatındaki yansımasını birebir deneyimlemek ve bölüme daha fazla adapte olmak, staj süreciyle mümkün. Ulusal staj programı, hem iletişim ağı hem de üniversitemize ait hissetmek için olanak sunuyor. Bu iletişim ağı, öğrenim aşamasından sonra çok önemli mevkilere gelinmesinde rol alabilir. Öğrencinin kariyer hayatını en çok destekleyen üniversitenin öğrencileri olarak Ulusal Staj Programından yararlanmanızı tavsiye ediyorum. Bizler, sizin için buradayız, değişen dünyaya sizleri ne kadar iyi hazırlayabilirsek o derece başarılı olabiliriz. Sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen Kariyer Planlama Ofisine teşekkür ediyor, güzel, sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirilmesini diliyorum” dedi.

Ege Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayım Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Umut Erdem ise “Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun sanayicilerle güzel bir ilişkisi var. Bizler; ilişki kurduğumuz, bağış yapan, sponsor olan sanayicilerimizle, sektör temsilcilerimizi bu sistemin içerisine dahil edilerek sizleri seçmelerini öneriyoruz. Staj döneminde staj yerlerinin bulunmasında öğrencilerimizin zorlanmaması için destekte bulunuyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir