Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin TÜBİTAK başarısı devam ediyor

EÜ’de Yurt İçi Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programlarında kabul gören proje sayıları katlandı

Ege Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin TÜBİTAK başarısı devam ediyor

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2210-A, 2210-C, 2210-D Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları ile

2211-A, 2211-C, 2211-E Yurt İçi Doktora Burs Programlarının 2022 yılı birinci ve ikinci dönem sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesinden her iki program kapsamında 132 yüksek lisans ve doktora öğrencisi, farklı alanlardan burs almaya hak kazandı. Genç bilim insanlarını başarılarından ötürü tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hayata geçirdiğimiz proaktif yönetim anlayışımız doğrultusunda oluşturduğumuz araştırma kültürü ve girişimcilik ekosistemi ile model oluşturan araştırma üniversitemizin TÜBİTAK başarısı yükselerek devam ediyor. Lisansüstü öğrencilerimiz TÜBİTAK-BİDEB tarafından yürütülen programlar kapsamında hazırladıkları projelerle göğsümüzü kabartılar. Genç bilim insanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Genç araştırmacıların projelerini üst yönetim olarak daima desteklediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Budak, “Özellikle genç araştırmacılarımızı teşvik etmek ve desteklemek amacıyla Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezini (AROM) ve Proje Etkinlik Merkezini hizmete açtık. Üniversitemizde oluşturduğumuz bilim ve araştırma ikliminden sadece akademisyenlerimizin değil öğrencilerimizin de en verimli şekilde faydalanmaları adına elimizden geleni yapıyoruz.  Üst yönetim olarak öğrencilerin araştırmalarını ve projelerini her zaman destekleyerek onların nitelikli birer bilim insanı olarak yetişmelerine katkı sağlamak en büyük arzumuz” diye konuştu.

Desteklenen proje sayısı son yıla göre yaklaşık iki kat arttı

Ege Üniversitesinin TÜBİTAK başarısı devam ediyor. TÜBİTAK- BİDEB tarafından yürütülen 2210 Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programları kapsamında Ege Üniversitesinden 342 başvuru yapıldı. Yüksek lisans öğrencilerinin hazırladığı bu projelerden 60’ı destek almaya hak kazandı. Egeli genç bilim insanları tarafından 2210- A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs programına 317 başvuru yapılırken, bu projelerden 46’sı; 2210-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programına 17 başvurudan 11’i; 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programına ise yapılan 8 başvurudan 3’ü kabul aldı. Ege Üniversitesinden Yurt İçi Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programlarına yapılan başvurularda 2020 yılında 24, 2021 yılında 36 kabul alırken 2022 yılında büyük bir yükseliş gösterilerek 60 proje destek almaya hak kazandı.

Doktora Burs programında büyük artış

Ege Üniversitesinden Yurt İçi Doktora Burs Programlarına ise 355 başvuru yapılırken, bu başvurulardan 72’si destek gördü. Programın, 2211-AGenel Yurt İçi Doktora Burs programına 320 başvurudan 48’i, 2211-C Öncelikli Alanlara Yönelik Yurt İçi Doktora Burs Programına yapılan 32 başvurudan 21’i, 2211-E Doğrudan Yurt İçi Doktora Burs programına ise 3 başvurudan 3’ü kabul aldı. Ege Üniversitesinin Yurt İçi Doktora Burs Programlarına 2020 yılında 28, 2021 yılında 32 kabul alırken 2022 yılında büyük bir artışla 72 proje kabul aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir