Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Üniversitesinde dev merkezi ameliyathane açılış için gün sayıyor

EÜTF Hastanesi Merkezi Ameliyathanesi binasında sona yaklaşıldı

Devletin zirvesinin ‘bölgenin sağlık üssü’ne desteği sürüyor

Ege Üniversitesinde dev merkezi ameliyathane açılış için gün sayıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Merkezi Ameliyathanesinin hizmete alınabilmesi için sürdürülen çalışmalarda sona yaklaşılırken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, bölgenin sağlık üssüne özel bir destek daha geldi.

EÜTF Hastanesi Merkezi Ameliyathanesinin hizmete alınması için devam eden çalışmalarda sona yaklaşıldı. Yeni yılın ilk aylarında hizmete açılması planlanan EÜTF Hastanesi yeni ameliyathane binasında sürdürülen çalışmaları Hastane Yönetimi ve Anabilim Dalı Başkanlarıyla birlikte inceleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Türkiye’nin sağlık alanındaki öncü markası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Tamamlandığında sadece kente değil bölgeye de sağlık hizmeti verecek olan EÜTF Hastanesi Merkezi Ameliyathanesinin binasında sürdürülen çalışmalarımızda sona yaklaştık. Zaman yönetimi ve insan gücü kullanımında önemli girdiler sağlayacak, sunulan cerrahi hizmetlerinde çığır açacak merkezi ameliyathanemizi hizmete almak için yoğun gayret gösteriyor ve gün sayıyoruz. Bu süreçte tam akreditasyona sahip araştırma üniversitemize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’ye,  son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a,  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e ve İzmir Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Bölgemizin sağlık üssü konumundayız”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bir toplumun refah seviyesinin belirlenmesinde sağlık hizmetlerinin kalite ve ulaşılabilirliği temel kriterler arasında yer alıyor. Bu ilke doğrultusunda hem tıp eğitiminde hem de sağlık hizmetlerinde kalite standartlarına ulaşmak için örnek uygulamalarımıza devam ediyoruz. Üniversitemiz, bünyesinde bulunan akademik birimleri itibariyle bölgemizin sağlık üssü konumunda bulunuyor. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi merkezi ameliyathanesinin hizmete alınması için yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu son süreçte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ameliyathane inşaatımıza önemli bir destek daha geldi. Cumhurbaşkanımızın bu özel desteği ile binamızın tüm eksiklerini tamamlayarak yeni yılın ilk aylarında açılışımızı yapacağız. Kamuoyunun bildiği gibi Hastanemiz, İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerinden ve komşu ülkelerden en zor vakaların tedavi edildiği, yapılmaz denilen ameliyatların, nakillerin yapıldığı, disiplinlerarası iş birliği ve robotik cerrahi ile literatürde ilk olan yöntemlerin kullanıldığı referans merkezler arasında yer alıyor. Hastanemiz, ülkemizin en çok yatak kapasitesine sahip üniversite hastanelerinden biri olarak şifa dağıtıyor. Tüm bu yönlerimiz ameliyathanenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Merkezi ameliyathanemizin sağlık sunumuna başlamasıyla birlikte, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmelerde A Plus statüsü alan hizmet kalitemizin daha da artacağına inanıyorum. Ayrıca, hem personel hem malzeme hem de cihaz verimliliğinde büyük girdi sağlayacak. Hasta kapasitesi ve memnuniyetini artıracak. 3 katlı olan merkezi ameliyathanemizde; ameliyathane salonları, yoğun bakım üniteleri, doğum ve hasta hazırlık odaları yer alıyor.  Eş zamanlı olarak birçok ameliyat aynı anda yapılacak” diye konuştu.

“Ameliyathanemizi en güncel teknolojilerle donatacağız”

Merkezi Ameliyathanenin Ege Üniversitesinin uluslararasılaşma ve dijitalleşme hedeflerine de katkı vereceğini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni dönemde üzerinde yoğunlaştığımız iki hedefimiz, uluslararasılaşma ve dijitalleşmedir. İnanıyorum ki ameliyathanemiz, her iki hedefimize de nitelikli katkı sunacak. EÜTF Hastanemiz Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Turizmi Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan sağlık turizmi için yetkilendirilmiş sağlık tesisleri arasında yer alıyor. Uluslararası standartların üzerinde hem eğitim hem araştırma hem de tanı ve tedavi hizmeti sunan üniversitemiz, yurt dışından daha çok hasta kabulüne başlayacak. Modern tıbbın gerektirdiği, dünyanın en ileri, en modern teknolojileri ile donattığınız hastanemiz ayrıca ülkemizin sağlıktaki dijitalleşme hedefine de nitelikli katkı verecek.  Son dönemde sağlıkta dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, verimlilik ve kaliteden ödün vermeden yeni uygulamaları hizmete açtığımız hastanemizde; online doktor (TeleTıp), dijital arşiv, online randevu, dijital ilaç ve depo yönetimi, arşiv ve veri sistemi, hastanedeki yatak sayısı, poliklinik hizmetleri, ayaktan başvuran hasta sayısı, acil servise yapılan başvurular, gerçekleşen ameliyatlar ve taburcu olan hastalar gibi verileri aktif olarak değişen hizmetlerin dijital ortamda anlık takip edilebilmesini sağlayan yeni bir sistem başarılı bir şekilde devam ediyor. Ameliyathanemizi de en güncel teknolojilerle donatarak tam dijital, kompakt bir hizmet sunmasını sağlayacağız. Merkezi ameliyathanemizin açılmasıyla bölgemize ve ülkemize sağlık hizmetleri anlamında çok ciddi katkılar sağlayacağız. Sunduğumuz sağlık hizmetleri anlamında da tarihi bir dönüm noktası olacak. Üniversitemize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız  Dr. Nureddin Nebati’ye,  son Başbakanımız Binali Yıldırım’a,  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu’na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e ve İzmir Milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir