Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EgeArt Kısa Film ödülleri sahiplerini buldu

130 ülkeden, 3 binin üzerinde film yarıştı

EgeArt Kısa Film ödülleri sahiplerini buldu

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen “9.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” kapsamında “Kısa Film Yarışması Ödül Töreni” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törene EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, üniversite senato üyeleri, sanatçılar,  akademisyenler ve sanatseverler katıldı. Tören kapsamında “Ulusal Animasyon”, “Belgesel”, “Kurmaca” kategorilerinde ödüller verildi.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Ege Üniversitesi tarafından ilki 2005 yılında gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri iki yılda bir görsel sanat eserlerinden oluşan sergi, panel, söyleşi, sahne etkinlikleri ve çalıştaylar ile her yıl 40 bini aşan sanatseveri sanatın birçok dalı ile buluşturuyor. Yıllar içerisinde geleneksel hale gelen ve markalaşan EgeArt, sanatta kaliteyi önemseyen ve özellikle genç sanatçıları destekleyen yönleri ile sanat çevrelerinde adından sıkça söz ettirdi. Öğrenci Odaklılık ilkesi ile tam akreditasyon ve araştırma üniversitesi olma hedeflerini gerçekleştiren ve önüne yeni hedefler koymuş olan üniversitemiz, uluslararasılaşma ve dijitalleşme yolunda da yeni adımlar atıyor. Bu kapsamda, kültürler arası etkileşimi artırmak ve sanatın gelişimine katkı sağlamak amacıyla Uluslararası EgeArt Sanat Günleri ‘Dijitalleşen Dünyada Sanat’ teması ile 9’ uncu kez sanatseverlerle buluştu. 9. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile gerçekleştirdiğimiz Kısa Film Yarışmasına 130 ülkeden, 3 binin üzerinde katılım oldu. Katılımın özellikle uluslararası düzeyde daha fazla olduğu yarışmada en çok başvuru 543 film ile İran’dan geldi. Ülkemizde 360 film ile dünya çapında başvurularda ikinci sırada yer aldı. Oluşturulan program kapsamında, seçki filmleri ve ödül alan filmleri izleme şansımız olacak. Tüm katılımcılara, jüri üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ödül alan katılımcıları tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Tören kapsamında “Ulusal Animasyon”, “Belgesel”, “Kurmaca” kategorilerinde ödüller verildi. Ayrıca törende Jüri Özel Ödülü Yeşilçam’ın unutulmaz jönü Yusuf Sezgin’e, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Öğretim Üyesi Lale Kabadayı’ya, Alper Akdeniz’e ve Nergis Karadağ’a verildi. Yarışmacılar, ödüllerini Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın elinden aldı.

Törenin sonunda, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, film müziklerinden oluşan bir müzik dinletisi sundu.

Ulusal Animasyon Kategori Ödülleri

Birincilik Ödülü: Baturay Tunçat, “Sunshine”

İkincilik Ödülü: Emir Aytemür, “Scream For Ice”

Üçüncülük Ödülü:  Kerem Yörük,” Pimino”

Ulusal Belgesel Kategorisi Ödülleri

Birincilik Ödülü: Nevra Ayan, “12 Poz”

İkincilik Ödülü: Cihan Emre Zengin, “Çay Var İçersen”

Üçüncülük Ödülü: Yalçın Çiftçi, “Başımdaki Dünya”

Kurmaca Kategorisi Ödülleri

Birincilik Ödülü: Mehmet Kaan Karataş, “Dördüncü Duvar”

İkincilik Ödülü:  Nuri Cihan Özdoğan, “Aynı Gecenin Laciverti”

Üçüncülük Ödülü: Abdullah Şahin, “Hemnefes”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir