Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı, EÜ Fen Fakültesine konuk oldu

Ege’de kimya öğrencilerine söyleşi düzenlendi

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı, EÜ Fen Fakültesine konuk oldu

Seren Karaşahin – Mehmet Şahin Akyol

Ege Üniversitesi (EÜ) Kariyer Planlama ve Başarı Koordinatörlüğü ile EÜ Fen Fakültesi iş birliğinde “Kimya Bölümü Öğrencileri ile Söyleşi” konulu etkinlik düzenlendi. Kariyer Söyleşileri kapsamında yapılan etkinlik, EÜ Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Fen Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Gül Salman’ın üstlendiği söyleşiye konuşmacı olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)  Kimya Bölümü Emekli Öğretim Üyesi ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Şeref Üyesi Prof. Dr. Metin Balcı katıldı.

Kimya bölümü öğrencilerine araştırma çalışmalarını yürütmeleri amacıyla alan tanınmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Metin Balcı, öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Kimya alanı için yalnızca lisans eğitimi yeterli değil. Dolayısıyla gençlerimize yüksek lisans ve doktora yapmalarını, hatta kimyanın bir alanında kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyorum. Doktora yaptıktan sonra endüstriye gidebilirler. Mesleğin iyisi kötüsü yoktur. Mesleğinizi sevmeli, yabancı dile önem vermelisiniz” dedi.

ODTÜ’de doktora yapan öğrencilerin farklı bilimsel çevre görmeleri için onları başka üniversitelere yönlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Balcı, “Yüksek lisans ve doktorayı farklı üniversitelerde yapmak lazım. Eğer akademik kariyer yapılmak isteniyorsa da, başka bir üniversitede doktora sonrası araştırma çalışmaları yapmak gerekir. Böylece farklı akademik çevreler görüp farklı bakış açıları kazanılacaktır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Prof. Dr. Metin Balcı, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Söyleşi sonunda Prof. Dr. Yeşim Gül Salman, Prof. Dr. Balcı’ya teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir