Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Su Ürünleri Fakültesinde “Ben Bağımlı Olmam!” söyleşisi

Ece Gürtuna, Beytullah Arabacı

Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından “Ben Bağımlı Olmam!”  söyleşisi düzenlendi.  EÜ Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Dinçer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşiye, Yaşar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Ender Altıntoprak katıldı.  Prof. Dr. Altıntoprak, konuşmasında son yıllarda artmaya hızla devam eden bağımlılıklar konusunda bilgi verdi.

Prof. Dr. Altıntoprak, yakın zamana kadar bağımlılık sorununun bir karakter patolojisi olarak kabul edildiğini ancak bilimsel çalışmaların bu durumun bir beyin hastalığı olduğunu gösterdiğine değindi. Prof. Dr. Altıntoprak, bağımlılık maddelerini kullanmaya karar vermenin bireysel bir tercihi olduğunu ancak tekrarlayan madde kullanımla birlikte beynin yapısı ve işleyişinde ortaya çıkan değişikliklerle ağır bir hastalığın ortaya çıktığına dikkat çekti.

Bağımlığın herkes için bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Altıntoprak, bağımlılık sorununun ortaya çıkmasında genetik yatkınlık, ruhsal rahatsızlıklar ve sosyal çevre gibi birçok etkenin sorumlu olabileceğini dile getirirken, tedavi alınsa bile madde kullanımı ile ortaya çıkan hasarın tamamen ortadan kalkmadığını sadece hastalığın ilerlemesinin durdurulabildiğini; madde kullanan birçok kişinin bağımlı olmayacaklarını düşündüklerini ancak bunun ne yazık ki gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Söyleşi sonunda Dekan Prof. Dr. Sunlu, Prof. Dr. Altıntoprak’a katılımlarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir