Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

14 Mart Tıp Bayramı ve EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı törenle kutlandı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde, 14 Mart Tıp Bayramı ve EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Ege Üniversitesi sağlık çalışanlarının bayramını kutlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İnsan sağlığını olumsuz etkileyen her türlü hastalığa çözüm üretmek ve imkânsız denileni gerçek kılmak amacıyla en ağır sorumluluklardan birini üstlenen başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastane yönetimi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı ve 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle EÜTF Hastanesi Muhiddin Erel Amfisinde tören düzenlendi. Törende konuşan, EÜTF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Günümüz dünyasında hekimlik mesleğinin kutsallığı daha da belirginleşti. Çünkü biliyoruz ki dil, din, ırk, milliyet ve renk gözetmeksizin hekimliğin önceliği insandır. 14 Mart Tıbbiyeli Hikmet’tir. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi. EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu konuşmasında insanlığın var olduğu sürece sorunların da var olacağını ancak bu sorunlara çözümler aranacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Çoğulu, “Hayalimiz teknoloji uyumlu, hizmet sunan ve alanın mutlu olduğu, koruyucu tıp uygulamalarının kusursuz işlediği bir sağlık sistemine ve merkezlerine sahip olmaktır. Bu amaçla son yıllarda özellikle Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle bu hedefe yönelik her alanda sayısız girişimler ve elde edilen başarılar hepimizi mutlu etmektedir. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlığa daha nitelikli ve güzel bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu onurlu mesleği özveriyle yerine getiren değerli meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” diye konuştu. EÜTF’nin ilk öğrencilerinden biri olan emekli öğretim üyesi Prof. Dr. İstemi Nalbantgil, “Hastanemizin Açılışının 50. Yılı” adlı sunumunda, öğrencilik dönemi ve o yıllardaki 14 Mart etkinliklerine ilişkin anılarını paylaştı. Konuşmaların ardından, EÜ Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından EÜTF Hastanesinin kuruluşunun 50. Yılı nedeniyle hazırlanan belgesel filmin gösterimi yapıldı sonrasında da EÜ Personel Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. Törenin ardından, EÜTF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy’un “Her Yerde Yaşam 2” fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

 Rektör Budak 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hekimliğin, temeline insanlığın en temel hakkı olan sağlıklı yaşam hakkını yerleştiren kutsal bir meslek olduğunu kaydetti. Rektör Budak mesajında şu ifadelere yer verdi, “Bu kutsal mesleğin neferleri olan hekimlerimiz, bilim ve teknolojinin sağladığı olanaklar doğrultusunda insan sağlığını olumsuz etkileyen her türlü hastalığa çözüm üretmek ve imkânsız denileni gerçek kılmak amacıyla en ağır sorumluluklardan birini üstleniyor. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde mesleğin kutsallığını, sağlık çalışanlarımızın kıymetini bir kez daha idrak ettik.  Salgınla mücadelede büyük özveride bulunan sağlık çalışanlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Ege Üniversitesi olarak, dünyayı sarsan bu salgın karşısında çok ciddi bir mücadele yürüttük, yürütmeye devam ediyoruz.  Bölgenin en köklü sağlık kurumu olan ve A Plus ilan edilen Tıp Fakültesi Hastanemizde sunduğumuz nitelikli sağlık hizmetlerimiz ile bölgemizin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında öncü bir rol üstlendik. 4 yıl içinde yaptığımız yatırımlarla her anlamda daha güçlü bir yapıya kavuşturduğumuz hastanemizi, ülkemizin önemli sağlık üslerinden biri haline getirdik. Biliyoruz ki, bu noktada elde ettiğimiz başarıyı sağlık çalışanlarımıza borçluyuz. Sürecin başkahramanları olan sağlık çalışanlarımızın bu süreçte sergilediği üstün gayret ve fedakârlıklar her türlü takdirin ötesindedir. Değerli sağlık çalışanlarımız, sizler, toplumun sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında tüm gücünüzle çalışıyor; sağlıklı nesillerin inşasında benzersiz bir rol üstleniyorsunuz. Özellikle salgın döneminde, zorluklara rağmen mesleğinizi başarıyla icra etmeye devam ettiğinizi, gerektiğinde kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığını ikinci plana atarak durmadan çalıştığınızı tüm dünya bir kez daha idrak etti. Ege Üniversitesi üst yönetimi olarak, çabalarınızın kıymetinin farkındayız. Bu nedenle görevlerinizi icra ederken ihtiyaç duyduğunuz olanakları size sağlamak için çok çalışmaya devam edeceğiz. Dilerim ki, mesleğinize dair tutkunuz, mesleki ve etik değerlerinize bağlılığınız, tüm insanlığa örnek teşkil eden fedakâr tutumlarınız hep baki kalır. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor; daha sağlıklı bir dünya inşasında gösterdikleri üstün gayretten dolayı bir kez daha tebrik ediyorum. Tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir