Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

EÜ Hemşirelik Fakültesinden Almanya’da istihdam destekli uluslararası işbirliği

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Grone Hemşirelik Okulu ve P.I.D. Almanya’da Lisanslı Hemşirelik Kariyer Merkezi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Online olarak gerçekleştirilen protokol imza törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, Hemşirelik Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Halil Hüseyin Çiçin, Grone Hemşirelik Okulu Genel Müdürü Michael Walden ve P.İ.D.-Almanya’da Lisanslı Hemşirelik Kariyer Merkezi Genel Müdürleri Peter Kohl ile İnci Çilek katıldı.

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Paydaşlarımız ile Ülkemiz ve Almanya arasındaki somut iş birliğini derinleştirme ve bunun yanı sıra gençlerimizin istihdamına katkı sağlama amacıyla bir araya gelmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ege Üniversitesi, köklü akademik birikimi ve zenginliği ile günümüzde sağlık alanında marka haline gelmiş bir üniversitedir. Bizler bugün, kaliteli sağlık hizmetlerimiz ve nitelikli mezun profilimizle ülkemizin dört bir yanına şifa dağıtıyor; akademik çalışmalarımızla sağlık alanının bilimsel gelişimine katkı sağlıyoruz. Alanında uzman profesyonelleri yetiştiren kurumlar olarak biz üniversiteler, geleceğin inşasında hassas ve kritik bir rol üstleniyoruz. Elde ettiğimiz başarılı konumu sürdürülebilir kılmak için sağlık alanında yaptığımız her türlü yatırıma ve işbirliğine son derece önem veriyoruz. İmzaladığımız bu protokolü de bu açıdan son derece kıymetli buluyoruz” diye konuştu.

Protokolün detaylarından bahseden Rektör Budak, “Protokol ile uzman ve yönetici istihdamı konularında 22 yılı aşan bir deneyimle faaliyet gösteren önemli Alman firmalarının tecrübelerini Hemşirelik Fakültesi mezunlarımıza ulaştıracağız. Paydaşlarımız, Almanya’da 10 farklı eyalette yer alan hastanelerde çalışan hemşirelere Almanca, denklik ve mülakat hazırlıkları gibi hizmetler sunarak mesleklerine kültürel açıdan hazırlamaktadır. Bu iş birliği çatısı altında da paydaşlarımız, Hemşirelik Fakültesi mezunlarımızın hazırlıklarına destek olacaklar. Böylece fakültemizin nitelikli eğitimini almış, üniversitemizin köklü misyon ve vizyonu ile yetişmiş mezunlarımızın Alman hastanelerinde istihdamı konusunda önemli fırsatlar sağlayacağız. Elbette ki bu fırsatlar, daha geniş ölçekte Almanya’daki profesyonel sağlık sistemine ve iş gücü piyasasına da katkı potansiyeli taşıyor” dedi.

Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez ise, “Üniversitemizin, mezunlarına verdiği önemin bilinciyle mezunlarımızın istihdamını önemsiyoruz. 2021 yılı mezunlarımızın istihdam oranı yüzde 88’dir. Mezunlarımızın uluslararası istihdamı için bu protokolle birlikte harekete geçiyoruz. Üniversitemizin öğrenci odaklılık ve uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiğimizin protokolün çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu iş birliği ile mezunlarımızın eğitim desteği, danışmanlık ve bunun yanı sıra Almanya’da 25’e yakın hastanede istihdam planları yapılacak. Protokolün, hemşirelik mezunlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Değerli paydaşlarımıza iş birlikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir