Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Ege Bölgesi Cerrahi Derneği Başkanlığı Ege’de

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Ersin, Ege Bölgesi Cerrahi Derneği Başkanlığına seçildi. Prof. Dr. Ersin’i tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Alanlarındaki gelişmeleri yakından takip edip bilimsel faaliyetlerde bulunan derneğin başkanlığına seçilen Sinan hocamıza ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.

Ege Üniversitesi önceki dönem Rektörlerinden Prof. Dr. Sermed Akgün ve 18 genel cerrah meslektaşı tarafından 1993 yılında, İzmir ve Ege Bölgesindeki devlet kurumları ve özel sektörde çalışan genel cerrahları bilimsel bir çatı altında toplamak amacıyla kurulan Ege Bölgesi Cerrahi Derneği faaliyetlerini geliştirerek sürdürüyor. Bölgesel toplantılarla mesleki bilgilerin gelişmesini de sağlayan Ege Bölgesi Cerrahi Derneği Başkanlığına EÜTF Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Ersin seçildi. Prof. Dr. Ersin’i tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Egeli akademisyenlerin bilimsel faaliyetleriyle önemli görevler üstlendiğini söyledi. Donanımlı akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerini, ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetlerle paylaşmasından mutluluk duyduklarını dile getiren Rektör Budak, “Teknolojinin ilerlemesi, yeni bilimsel çalışmalar ve sahadaki tecrübeler, özellikle sağlık alanında sürekli bir eğitim içinde olmasını gerektiriyor. Bilimsel faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları bu anlamda önemli görevler üstleniyor. Üniversitemiz öğretim üyeleri bilgi ve tecrübelerini her fırsatta toplumla, öğrencileriyle ve meslektaşlarıyla paylaşıyor, bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Alanlarındaki gelişmeleri yakından takip edip bilimsel faaliyetlerde bulunan derneğin başkanlığına seçilen Sinan hocamıza ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” diye konuştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZI BULUŞTURUYORUZ”

Özellikle genel cerrahi dalındaki ilerlemeleri takip ederek cerrahlar arasındaki bilgi alışverişini geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Prof. Dr. Ersin, “Ayrıca ilgili kuruluşlarla işbirliği yaparak uzmanlık sonrası hekim eğitiminde görevler üstleniyoruz. Pandemi koşullarının halen hüküm sürdüğü bu günlerde yeni teknolojileri kullanarak, ABD de dahil pek çok ülkeden çok değerli konuşmacıları çevrimiçi toplantılarda meslektaşlarımızla buluşturuyoruz. Dinamik bir yapısı olan mesleğimizdeki güncel konuları değerlendirip bilgi paylaşımları yapıyoruz. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimi açısından oldukça önemli çalışmalara imza atıyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir