Ege Ajans

Ege Üniversitesi haber ajansı

Egeli akademisyen Doç. Dr. Süpüren Mengüç ve ekibine “Proje Performans Ödülü”

Egeli bilim insanları geliştirdikleri projelerle ulusal ve uluslararası kurumlar tarafından ödüllendirilmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) Müdür Yardımcısı ve Emel Akın Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Süpüren Mengüç’ün yürütücülüğünü yaptığı “Kumaşların Dalama Özelliğinin Objektif Olarak Ölçümünü Sağlayacak Bir Cihaz Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi, TÜBİTAK ARDEB Mühendislik Araştırma Destek Grubu (MAG) yürütme kurulu tarafından “Proje Performans Ödülü” almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesinin böylesi başarılı projelerle ödül almasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizde geliştirdiğimiz bilimsel ekosistem ile akademisyenlerimizin geliştirdikleri projeler önemli kurumlar tarafından ödüllendiriyor. Doç. Dr. Gamze Süpüren Mengüç’ün yürütücülüğünü yaptığı ‘Kumaşların Dalama Özelliğinin Objektif Olarak Ölçümünü Sağlayacak Bir Cihaz Geliştirilmesi’ başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi Mühendislik Araştırma Destek Grubu tarafından Proje Performans Ödülü almaya hak kazandı. Hocamızı ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

“Projenin çok sayıda çıktısı bulunuyor”

Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Gamze Süpüren Mengüç, “Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Özdil’in araştırmacı olarak destek verdiği projemiz kapsamında geliştirilen cihaz için 2019 yılında yapılan patent başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Temmuz 2021’de tescillendi. Cihazın uluslararası patentinin alınması için yapılan PCT başvurusunun raporunun da olumlu olarak gelmesiyle ülke girişleri aşamasına gelinmiş ve cihazın Avrupa ve Amerika’da korunması için başvurular gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında geliştirilen Kumaş Dalama Ölçüm Cihazının patenti TÜBİTAK’ın da desteği ile Türkiye’nin önde gelen yerli laboratuvar cihazı üreticilerinden Pro-Ser firması tarafından lisanslanarak, TÜBİTAK desteğiyle geliştirilen cihazın ticarileştirilmesi sağlanmıştır. Proje kapsamında yapılan uluslararası bildirinin yanı sıra, çok sayıda yayılım çıktısı bulunuyor” dedi.

“TÜBİTAK Proje Performans Ödülü”

TÜBİTAK Proje Performans Ödülü, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak amacıyla yüksek başarı ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarını ödüllendirmek için TÜBİTAK tarafından belirlenen ölçütler ve değerlendirme yöntemine göre hesaplanarak, proje ekibine verilen bir teşvik ödülü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir